HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maden ocağı değil define tüneli

Kumyaka Köyü'nde Ankara'da oturan Doğan A. adlı kişiye ait eve baskın düzenleyen jandarma ekipleri define için yapılan akılamaz manzaralarla karşılaştı.

Maden ocağı değil define tüneli

Bursa'nın Mudanya İlçesi'ne bağlı Kumyaka Köyü'nde bir evin altından 10 metre derine inerek 30 metre uzunluğunda 2 metre genişliğinde tünel kazıp kiliseye kadar yeraltından ilerleyen 6 kişi kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kumyaka Köyü'nde Ankara'da oturan Doğan A. adlı kişiye ait eve baskın düzenleyen jandarma ekipleri define için yapılan akılamaz manzaralarla karşılaştı. Jandarma ekiplerini bile hayrete düşüren çalışmaları gerçekleştiren definecilerin evin altından Panayiya Kilisesi'ne ulaşmak için 10 metre derine indikleri 30 metre uzunluğunda ve iki metre genişliğinde tünel kazdıklarını belirlendi.

HAVALANDIRMA SİSTEMİ BİLE VAR

Kazdıkları tünele asansör teşkilatı, elektrik, havalandırma sistemi kurup tüneli tahtalarla kuvvetlendirerek zemindeki suyu da motorla dışarıya boşalttıkları belirlenen definecilerin, çıkan toprağı ise gece geç saatlerde çeşitli yerlere boşalttıkları tespit edildi.

NİSAN'DAN BERİ KAZIYORLAR

Nisan ayından beri define için kazı yapan ev sahibi Doğan A.'nın oğlu Murat A. (44) ile Mehmet G. (53), Hüseyin K. (45), Uğur Ş. (38), Rahim Ç. (56) ve Adem S. (34) jandarma tarafından gözaltına alındı. İfadeleri alınan şüphelilerin adliyeye çıkarılacakları bildirildi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler