HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mahkeme başkanından Beratcan'ın annesine uyarı

Kartal'da kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan Beratcan Karakütük'ün ölümüne ilişkin annesi Türkan Karakütük ve sevgilisi Ersin Kaşıkçı'nın yargılanmasına devam edildi.

Mahkeme başkanından Beratcan'ın annesine uyarı

Hakkında adli kontrol kararı verilmiş olan anne Karakütük'ün denetimli serbestlik görevlileriyle sorun yaşadığına ilişkin tutanak tutulduğunu belirten mahkeme başkanı, "Niye sorun çıkarıyorsun denetimli serbestlik görevlilerine? Eve almadığın, küfrettiğin yazıyor. Daha önce de ev adresinde bulunamadığın yazılmıştı. Bir daha böyle bir şey yaparsan doğrudan içeri gidersin" dedi.

Kartal'da kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan Beratcan Karakütük'ün ölümüne ilişkin annesi Türkan Karakütük ve sevgilisi Ersin Kaşıkçı'nın yargılanmasına devam edildi.

"DOĞRUDAN İÇERİ GİDERSİN"

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2. celsesi görülen duruşmaya, tutuklu sanık servis şoförü Ersin Kaşıkçı ile tutuksuz sanık anne Türkan Karakütük katıldı. Duruşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ile taraf avukatları da hazır bulundu. Mahkeme başkanı Haluk Azkın, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden Türkan Karakütük'ün adli kontrolle ilgili sorun çıkardığına ilişkin yazı yazıldığını belirterek, "Niye sorun çıkarıyorsun denetimli serbestlik görevlilerine? Eve almadığın, küfrettiğin yazıyor. Daha önce de ev adresinde bulunamadığın yazılmıştı" dedi. Sanık Karakütük de herhangi bir zorluk çıkarmadığını çocuğu ile görevlilerin arasında geçen diyalog sebebi ile tutanak tutulduğunu ve hakkındaki adli kontrole uyduğunu dile getirdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Azkın, "Bir daha böyle bir şey yaparsan doğrudan içeri gidersin" diye uyarıda bulundu.

"İLİŞKİYİ ŞANTAJ OLARAK KULLANIP..."

Beratcan'ın babası müşteki Ergün Karakütük'ün avukatı Hicran İlhan ise, denetimli serbestlik görevlilerine zorluk çıkardığı belirtilen sanık Karakütük'ün tutuklanmasını istedi. Söz alan sanık Türkan Karakütük'ün avukatı Arzu Doğan, "Müvekilimin denetimli serbestlik görevlilerine her hangi bir olumsuz davranışı yoktur. Baba Ergün Karakütük'ün sanıklar arasındaki ilişkiyi bildiğini geçen celse söylemiştik. Ergün Karakütük bu ilişkiyi müvekkilime yönelik şantaj olarak kullanıp Türkan'ın tüm faturaları ödemesini sağlamıştır. Bunun karşılığında da ilişkiye ses çıkarmamaktadır" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanık Türkan Karakütük'ün tutuklanması yönündeki talebin daha önce reddine karar verildiği gerekçesiyle tekrar reddine karar verdi. Sanık Ersin Kaşıkçı'nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 9 Mart 2016 tarihinde Beratcan Karakütük'ün kaybolması ile ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucu izlenen kamera görüntülerinde beyaz renkli servis minibüsüne bindiğinin görüldüğü ifade edildi. Servisin Ersin Kaşıkçı'ya ait olduğunun tespit edilmesi üzerine sanığın yakalandığı belirtilen iddianamede, Kaşıkçı'nın kaybolan Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük ile duygusal ilişkisinin tespit edildiği aktarıldı.

Beratcan'ın annesi ve Ersin Kaşıkçı arasındaki ilişkiye öğrendiği için Ersin Kaşıkçı tarafından öldürüldüğünün anlaşıldığı belirtilen iddianamede, Ersin Kaşıkçı hakkında "Beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ersin Kaşıkçı'nın ifadesinde ilişkiyi öğrenen Beratcan'ın annesinin isteği üzerine cinayeti işlediği belirtilen iddianamede, anne Türkan Karakütük için ise "Kasten adam öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler