HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mahkeme salonunda çiğ köfte yoğruldu

Antalya'nın Kemer ilçesinde yapımı tamamlanan yeni duruşma salonu törenle hizmete girdi.

Mahkeme salonunda çiğ köfte yoğruldu

Yeni duruşma salonlarının açılış kurdelesi kesildikten sonra, konuklar duruşma salonunda Kemer İcra Müdür Yardımcısı Hüseyin Işılak tarafından yoğrulan çiğ köfte ve getirilen pideleri birlikte yedi.

Kemer Adliyesi'ndeki yeni duruşma salonlarında ilçe dışındaki kişilerin ifade verebileceği telekonferans sistemi SEGBİS kullanılacak. Kemer Hükümet Konağı içinde bulunan, yeni Adliye Sarayı yıllardır yapılmadığı için zor koşullarda hizmet veren Kemer Adliyesi'nde mahkeme kalemlerinde bile duruşmalar yapılıyordu.

GATAB YEMEKHANESİ DURUŞMA SALONU OLDU

Çalışmalar kapsamında 30 Mart 2014 itibariyle resmen kapanan Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nin (GATAB) yemekhane olarak kullandığı bölüm yeniden düzenlenerek Asliye Mahkemeleri Duruşma Salonu ile Ceza Mahkemeleri Duruşma Salonu yapıldı. İki arşiv odası ile küçük bir kafeteryası da bulunan bölümün açılışı, Kemer ve Antalya'dan gelen protokolün katılımıyla yapıldı.

ADLİYE SARAYI YAPILAMAYINCA SIKINTI DOĞDU

Kemer Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Tokalı yaptığı açıklamada, "İlçemizde müstakil bir adliyemiz yok. Kemer 1991 yılında ilçe olduktan sonra Turizm Bakanlığı'na ait bina Hükümet Konağı olarak ayrılmış, adliye de aynı binada faaliyet göstermeye başlamış. Binanın kendisi yetersiz olduğu gibi duruşma salonları da çok yetersiz. 8 hakimin ortak kullandığı bir hukuk bir ceza duruşma salonu vardı. Onlar da küçük bir oda şeklindeydi. Daha önce GATAB kuruluşunun kullandığı yemekhaneyi, Kaymakamlık makamının oluruyla duruşma salonuna dönüştürmeye karar verdik. Gerekli ödeneğin gelmesiyle iki ay önce yapımına başladık ve yapımını tamamladık. Eski duruşma salonlarımız da faaliyette olacak" dedi.

TELEKONFERANSLI DURUŞMA SALONU

Tokalı, yeni duruşma salonlarının farklı şehirlerde olan sanıkların, şüphelilerin veya tanıkların, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla duruşmalara iştirak edebileceklerini söyledi.

MÜDÜR YARDIMCISININ ÇİĞ KÖFTE İCRASI

Yeni duruşma salonlarının açılış kurdelesi kesildikten sonra, konuklar duruşma salonunda Kemer İcra Müdür Yardımcısı Hüseyin Işılak tarafından yoğrulan çiğ köfte ve getirilen pideleri birlikte yedi.

Açılış kurdelesini Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Muharrem Kılıç, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Tokalı, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Altunkaya, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yasin Berçin, Kemer Cumhuriyet Savcısı Gürhan Sezer, Hakim Abdulaziz Akbıyık, Kemer Emniyet Müdürü Muhittin Ergen birlikte kestiler. Açılışa Kemer eski Kaymakamı, Antalya Vali Yardımcısı Bayramali Köse, Kemer Adliyesi personeli ve resmi kurum müdürleri ile avukatlar katıldı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler