HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manavgat’ta kadına şiddet protesto edildi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kadın cinayetleri protesto edildi.

ANTALYA (İHA) - Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat’ta bir hafta içerisinde 2 cinayet olayında 3 bayanın hayatını kaybettiğini belirterek, “Manavgat'ımızda hepimizin utandığı, hepinizin mahcup olduğu böylesine 2 cinayet olayında 3 bayanımızı kaybetmemiz bizi son derece üzdü. Bu olaylara tepki koyabilmek adına Manavgat Belediyesi olarak böyle bir organizeye ev sahipliği yaptık.

Ulu Önder Atatürk'ümüz o tarihlerde bile bayanların kıymetini önemini, bayanların hassasiyetini, üretkenliğini, yaratıcılığını ön plan çıkarmış. Ve muasır medeniyetler seviyesine taşınmak isteyen ülkelerin hanım efendileri, bayanları işleyişin içine sokulması, işin merkezine alınmasını ifade etmişti. Bunları yapmamız gereken bir dönemde, bu bağlamda ki eksiklerimizi gidermemiz gereken bir dönemde bu tarz canice olaylarla bayanlarımızın ismi basında geçmesi bizleri son derece üzüyor. Ve bu etkinlikle diliyoruz ki biraz sonra hep beraber el ele gönül gönüle bir yürüyüş yapacağız. İnşallah bu konu ile ilgili bir daha bir araya gelmek zorunda kalmayız. Tepkimizi dile getirmek, tepkimizi ortaya koymak zorunda kalmayız diye umut ediyorum" dedi.

Ellerinde dövizler bulunan vatandaşlar sloganlar atarak Antalya Caddesi’nden yürüyüp geçtiğimiz günlerde iki kadının hayatını kaybettiği Migros karşısındaki durakta bankın üzerine karanfil bıraktı. Ardından Demokrasi Bulvarında bir genç kızın hayatını kaybettiği kafenin önüne çiçek bırakıldı.

Güncel haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler