HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa'da cinayet: 2 ölü

MANİSA (İHA) - Manisa'da, SS Kamyoncular Kooperatifi'nde çalışan iki muhasebeci, sabaha karşı iş yerinde kablo ile boğularak öldürüldü.

Edinilen bilgilere göre, olay Manisa-İzmir Karayolu üzerinde otogar yanında faaliyet gösteren SS Kamyoncular Kooperatifi'nde bu sabaha karşı saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen ve 2 kişi oldukları tahmin edilen katil zanlıları, kooperatif binasına gelerek dış kapı zilini çaldı. İçeride çalışan muhasebeci gençlerin kapıyı açmasıyla binaya giren katil zanlıları, alt katı lokal olan kooperatifin üst katındaki muhasebe servisine çıkarak görevli Cenap Yapıcı (23) ve Selçuk Duman'ı (36) etkisiz hale getirdi. Cenap Yapıcı'yı, güvenlik kamerasının kablosuyla boğarak öldürülen katil zanlıları, daha sonra bir süre Selçuk Duman ile boğuştu ve onu da aynı yöntemle öldürdü. Kooperatifin para kasasını açmayı başaran katil zanlıları, içinden yaklaşık 15 milyar lira parayı alarak olay yerinden kaçtı.
Korkunç cinayetler, Vestel fabrikasından yük alan ve faturasını kooperatife kestirmeye gelen kamyoncu esnafı tarafından fark edildi. Kamyoncular olayı hemen Kooperatif Başkanı Fahrettin Baru'ya iletti. Olayın ihbar edilmesinin ardından polis kooperatif binasına gelerek inceleme yaptı.

Manisa SS Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Fahrettin Baru, "Bizim kooperatif bundan 3 ay önce soyulmuştu ve sanıkları yakalanmıştı. Ben o zaman tüm resmi makamlara silah ruhsatı için başvurmuştum ancak sonuçsuz kalmıştı. Şimdi burada silah olmuş olsaydı, bu gencecik iki muhasebecimiz hayatta olacaktı" dedi.
Bu arada Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli de olay yerine gelerek kamyoncu esnafına baş sağılı dileğinde bulundu. Enli, "Bu olay bizi çok sarstı. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bu caniliği yapanlar insan olamaz. Ama polisimiz eninde sonunda bu katilleri yakalayacaktır" diye konuştu.

Olay yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri, cinayetle ilgili tüm ip uçlarını ve parmak izlerini toplamaya çalıştı. İçilen çay bardakları ve sigara izmaritlerine varıncaya kadar, geniş çaplı inceleme yapıldı.

Öldürülen muhasebecilerden Cenap Yapıcı'nın, henüz iki haftalık, Selçuk Duman'ın ise bir yıllık evli olduğu belirtildi. Cinayetin ardından öldürülen gençlerin yakınları, cesetlerin kaldırıldığı Manisa Devlet Hastanesi'ne gitti. Morg önünde sinir krizleri geçiren yakınları, katillerin mutlaka bulunmasını istedi.

Öte yandan kooperatif önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik kamyoncu esnafı, kent merkezine yürüdü. TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın bulunduğu tarihi Yeni Han'a kadar yürüyerek Mustafa Kemal Paşa Caddesi'ni trafiğe kapatan kamyoncular, burada polis engeliyle karşılaştı. Vali Orhan Işın'ı yanlarına çağıran kamyoncuları, Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Fikri Özsoy ile Emniyet Müdür Yardımcısı Bahattin Şenyurt ikna etmeye çalıştı. Kamyoncular, "TBMM Başkanı Bülent Arınç ile görüşeceğiz, bizim can güvenliğimiz yok. Vali buraya gelsin. Gencecik iki insanımız katledildi. Katiller bulunsun, bize verilsin. Polis suçluları yakalıyor, nezarete atıyor, o suçlular ertesi gün yine sokaklarda terör estiriyor. Buna kesin çözümler bulunsun. Manisa'da artık sokağa bile çıkamayacak duruma geldik" dedi. Polisin ikna çabaları sonucu, kamyoncu esnafı olaysız bir şekilde tekrar aynı caddeden yürüyerek kooperatiflerine döndü.
Bu arada cinayetleri işleyen katil zanlılarının bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler