HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa'da havai fişekli eylem

Manisa'da IŞİD'in Türkiye sınırındaki Kobani bölgesine yaptığı saldırıları protesto etmek isteyen grup polise havai fişek ve taş attı. Polisin müdahalesiyle dağılan gruptan 5 kişi gözaltına alındı.

Manisa'da havai fişekli eylem

IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protesto etmek isteyen yaklaşık 500 kişilik bir grup Horozköy Mahallesi'nden kent merkezine yürümek istedi. Polis yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle eylemcilere müdahale etti. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara giren gruptakiler Horozköy Mahallesi'ndeki sokakları çöp konteynırları ile kapatarak ateşe verdi. Polise taş, havai fişek atan gruba biber gazı ve panzerden tazyikli su sıkıldı. TOMA, panzer ve akreplerle de grup dağıtılmaya çalışıldı. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan eylemci grup, bazı işyerlerinin ve otobüs duraklarının camlarını kırdı. Mahalle sakinleri atılan biber gazlarından etkilenmemek evlerinden dışarı çıkamadı. Eylemde 5 kişi gözaltına alındı.

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Manisa Demokrasi ve Barış Platformu ise Manolya Meydanı'nda toplanarak, IŞİD'in Kobani'ye düzenlediği saldırıları protesto etmek amacıyla oturma eylemi yaptı. 'Her Yer Kobani, Her Yer Direniş' sloganı attıktan sonra yaklaşık bir saat boyunca oturma eylemi yapan grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, "Adalet komisyonu üyeleri güçleri ve AKP arasında Kürt halkının demokratik kazanımlarının ortadan kaldırılması temelinde bir anlaşma IŞİD üzerinden hayata geçirilmektedir. Bu ateşin tüm Türkiye'yi saracağı kaygısı içerisindeyiz. Dünyanın bu katliama karşı sessizliğini ve seyirci olma halini kınıyor, tüm duyarlı kesimleri demokratik tepkilerini yükseltmeye ve katliamı durdurmaya çağırıyoruz. Başta AKP olmak üzere yaşanacak gelişmeleri seyreden tüm devletler ve çevreler sorumlu olacaktır" dedi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler