HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa'da kamyonet ile TIR çarpıştı: 15 ölü

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde kasasında tarım işçisi taşıyan kamyonet, süt tankeri ile çarpıştı. Kazada kamyonette bulunan 15 kişi öldü 2 kişi yaralandı.

Kaza bugün saat 05.30'da Gölmarmara'ya bağlı Hacıveliler Köyü yakınlarında meydana geldi. Bir süt tankeri ile bağa asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıdığı belirtilen kamyonet çarpıştı.

Tankerin şerit ihlali yapması nedeniyle meydana geldiği ileri sürülen kazada, büyük bölümü kadın olan kamyonetin kasasında bulunan tarım işçisi 15 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Tanker şoförünün ise kazadan sağ kurtulduğu öğrenildi. Kazanın haber alınmasının ardından olay yerine ambulans ve cenaze araçları sevkedildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

İşte olay yerinden inanılmaz fotoğraflar

ÖLENLERİN CESETLERİ MORGA KALDIRILDI

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde süt tankeri ile tarım işçilerini taşıyan kamyonetin çarpıştığı kazada ölenlerden Seyide Aydın'ın cenazesi Gölmarmara Devlet Hastanesi, diğer 14 tarım işçisinin cenazeleri ise, Akhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İlk tespitlerde kazaya, Gölmarmara'dan Salihli yönüne giden ve şerit ihlali yapan 09 DZ 344 plakalı süt tankerinin neden olduğu belirlendi. Süt tankerinin çarptığı 45 SA 3779 plakalı kamyonette ölen tarım işçilerinin de Salihli'nin kırsal mahallelerinden Çökelek'te oturdukları ve yevmiye ile çalışmak üzere asma yaprağı toplamak için yola çıktıkları belirtildi.

TANKER ŞOFÖRÜ GÖZALTINA ALINDI

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, tarım işçilerini taşıyan kamyonetle çarpışan tankerin hafif yaralanan ve uyukladığı sanılan şoförü E.İ., tedavisinin ardından gözaltına alındı. Süt tankerinin Balıkesir'den süt toplamak için bölgeye geldiği ve Salihli yönüne gittiği ortaya çıktı. Kaza yerinde fren izinin olmadığı, tankerin şeridine geçtiği kamyoneti yaklaşık 50 metre sürükleyip, yol kenarına sıkıştırdığı anlaşıldı.

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde süt tankeri ile karşılıklı çarpışan kamyonetteki ölen tarım işçilerinin sürücü Seyde Aydın (52), eşi Ayşe Aydın (47), Nesrin Aydın (27), Kezban Uysal (67), Fadime Orhan (48), Zeynep Uysal (32), Ummuhan Uysal (30), Nurdane Kaya (40), Burak Kaya (15), Ümmü Demirkol (38), Zeynep Zengin (35), Azize Kars (52), Ayşe Yaşar (40), Zekiye Çetin (54) ve Yıldız Öztürk (41) olduğu öğrenildi. Ağır yaralanan Güldane Kılınç'ın ise Salihli Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, bir televizyon kanalında canlı yayında kazayı anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Başkan Öz, gözyaşları içerisinde şunları kaydetti:

"Çökelek mahallesinden, sahurda kalkarak bağ yaprağı toplamak için yola çıkıyorlar. Açık kasa kamyonetteler ve karşı taraftan gelen süt kamyonu biçiyor. Galiba kamyonun şoförü uyumuş. 15 kişi o anda ölüyor, 2 yaralı var ve hepsi genç.

Kazada 13'ü kadın olmak üzere 15 işçi kaybımız var.

"ÖLÜM YOLU"

Salihli ve Gölmarmara kaymakamları orada ve belediye başkanları orada. Yol tek taraflı olarak trafiğe açıldı. Bu yol dar ve problemlidir. Yıllardır sıkıntı yaşıyoruz ve inşaat halen devam ediyor. Yılan hikayesine döndü bu iş. Devletimizin büyüklerinden bir an önce bu inşaatın bitirilmesini istiyoruz. Bir yıl içinde 10-15 kaza oldu ve 20'nin üzerinde kayıp var. Bu yol ölüm yolu olmuştur. Trafik yoğunluğunun fazla olduğu, bir gün içerisinde binlerce aracın geçtiği bir yol. Yıllardır bu yolun yapılması gerektiğini söylüyoruz. Hızlandırılması için ihaleye çıkıldı ama geç kalınıyor. Bir şey diyemeyeceğim. Çok üzgünüm. O insanların bağırışını çığlıklarını duydum.

"GÜNLÜKLERİ 40 LİRAYA 50 LİRAYA GELEN İNSANLAR"

Geride kalanların Allah yardımcısı olsun. Mekanları cennet olsun. Sabah erkenden çıkıp yaprak toplamaya giden insanlar, günlükleri 40 liraya 50 liraya gelen insanlar. Bağışları çağırışları gördüm üzüldüm. Allah sabır versin. Yaralıların hepsi en yakın hastaneye götürüldü, sağlık durumları iyi. 16 kişilik kamyonettekilerden sadece 1 kişi kurtulmuş."

KILIÇDAROĞLU'NDAN TWEET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da twetter'den payşaştığı mesajında, "Kimse ekmeğini kazanma uğruna canından olmamalı. Manisa'daki korkunç kazada yaşamını yitiren 15 işçimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

CHP'Lİ BİÇER, KAZA YERİNE GİTTİ

CHP Manisa Milletvekili Dr. Yıldız Tur Biçer, 15 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili açıklama yaptı. Biçer, kazayı duyduktan kısa süre sonra olay yerine gittiğini anlatırken, kazanın süt tankeri şoförünün dikkatsizliği sonucu şerit ihlalinden kaynaklandığını söyledi. Biçer, şöyle konuştu:

"Yaralıları çevreye savrulmuş olarak gördüm. Daha sonra vefat eden işçilerin götürüldüğü Akhisar Devlet Hastanesi'ne giderek, vefat eden işçilerin aileleri ile görüştüm. Vefat edenlerin ölüm nedenleri hakkında bilgi aldım. Edindiğim bilgiye göre vefat eden 15 işçiden 14'nün kafa travması, 1 kişinin ise iç organlarının zarar görmesi neticesinde hayatını kaybettiğini öğrendim. Kaza neticesinde açık kamyonet üzerinde oturan işçiler yola savrulmuş. Bunun neticesinde ağır kafa travması yaşanmış."

DENETİMLERİN ÖNEMİNİ HATIRLATTI

Salihli'yi Gölmarmara'ya bağlayan yolun denetimsiz olduğuna dikkat çeken CHP'li vekil Biçer, "Bu yol trafiği yoğun olan bir yol. Özellikle bu yol üzerinde sigortasız çalıştırılan tarım işçileri ya traktörlerin römork kasalarında, ya da kaza yapan kamyonet gibi arkalarda bilinçsiz bir şekilde taşınıyor. Bu yolda gerekli denetimler yapılıp, önlemler alınsaydı bu kaza yaşanmazdı. Tarım işçileri her gün çalıştıkları yere giderken hayatlarını ortaya koyuyor" dedi.

SİGORTASIZ ÇALIŞIYORLARDI

Bu kazanın sigortasız tarım işçisi çalıştırma konusunu da gündeme getirdiğini dile getiren Biçer, "Kazada hayatını kaybeden tarım işçilerinin hiçbirinin sigortası yoktu. Yani sigortasız olarak tarım sektöründe işçi çalıştırılıyor. Şimdi bu kaza basit bir trafik kazası olarak gündemde yer alacak. Ama eğer bu işçilerin sigortaları olsaydı bir iş kazası niteliği kazanacak ve durum buna göre değerlendirilecekti. Ayrıca işçilerin sigortası olsaydı, hayatını kaybeden işçilerimiz İşçi Sağlığı yönetmeliğine göre taşınacak ve şuan yaşıyor olacaklardı. Bu konuda artık gerekli önlemlerin alınması gerekir. Sigortasız tarım işçisi çalıştırma konusunu en kısa sürede TBMM'ye taşıyacağım" diye konuştu.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler