HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin ve Diyarbakır'dan acı haber: İki şehit

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Yakup Mete, kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Panak Köyü bölgesinde de HES barajı emniyetini sağlayan askerlere dün sabaha karşı 05.50’de teröristlerce ateş açıldı. Açılan ateş sonrası yaralı olarak hastaneye kaldırılan Uzman Onbaşı Mehmet Kara şehit oldu.

Mardin Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli ve 1 yıllık görevli polis memuru olan Yakup Mete, hafta sonu iznini geçirmek üzere ailesinin yaşadığı Nusaybin İlçesi'nin daha köy statüsünde olan Akarsu Mahallesi'nde gitti. Polis memuru Mete, saat 20.30 sıralarında, evin önünde henüz kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin açtığı ateş sonucu ağır yaralandı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, silah sesi üzerine dışarıya çıkan köylüler polis memuru Mete'yi kanlar içinde yerde buldu. Daha sonra hastaneye kaldırılan Mete kurtarılamadı.

DAHA ÖNCE TEHDİT EDİLMİŞ

Daha önce PKK'nın tehdit ettiği belirtilen polis memuru Yakup Mete'ye düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili güvenlik güçleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

Saldırıyı PKK'nın yaptığını belirten yetkililer, saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyonun sürdüğünü kaydetti.

GERİYE NİŞAN HATIRASI KALDI

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Panak Köyü bölgesinde HES barajı emniyetini sağlayan askerlere dün sabaha karşı 05.50’de teröristlerce ateş açıldı.

Roketatar ve uzun namlulu silahlar ile yapılan saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Çatışmada Uzman Onbaşı Mehmet Kara şehit oldu, üç asker yaralandı. Yaralılar helikopterle hastaneye sevk edilirken bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı ve takviye birlikler gönderildi. 26 yaşındaki Şehit Mehmet Kara’nın acı haberi, Kırşehir’deki babaevine ise Kırşehir Jandarma Komutanlığı Harekât Şube Müdürü Binbaşı Seyit Ali Aslan ulaştırdı.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan baba Metin Kara ile anne Nazlı Kara gözyaşlarına boğuldu. Şehit Kara’nın iki kız kardeşi olduğu öğrenildi. Kara’nın eniştelerinden birisinin de üsteğmen olarak görev yaptığı belirtildi. Ailenin oturduğu sokağa Türk bayrağı asılırken baba Metin Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehidin tek oğlu olduğunu, askerliğini yaptıktan sonra uzman onbaşı olarak Diyarbakır’a gittiğini söyledi. Diyarbakır’a gitmeden önce oğlunun nişanlandığını anlatan Kara, bir yıl sonra da düğün yapmayı planladıklarını dile getirdi. Teröristlere karşı kararlılığın devam ettirilmesi gerektiğini belirten Kara, “Benim tek isteğim, o teröristlere ‘dur’ bile demesinler. Gördükleri yerde vursunlar. Tek oğlumdu” diye konuştu.

CENAZE BUGÜN

Şehit Uzman Onbaşı Mehmet Kara’nın naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketi Kırşehir’e gönderildi. Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen törende şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi. Şehit Kara’nın Türk bayrağına sarılı naaşı, törenin ardından memleketi Kırşehir’e uğurlandı. Şehidin cenazesi bugün öğlen Cacabey Camisi’ndeki cenaze namazının ardından Ahmet Tozluklu Şehitliği’nde toprağa verilecek.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler