HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin'de 250 kilo patlayıcı ele geçirildi

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda 250 kilo patlayıcı, roketatarlar, kalaşnikof tüfekler ve mermiler ele geçirildi.

Mardin'de 250 kilo patlayıcı ele geçirildi

Operasyon kapsamında 14 şüpheli gözaltına alındı.

Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanmasına üye grupların kazdığı hendekleri kapatmaya giderken, tuzaklanan bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 2 polisin yaralandığı olayın ardından operasyon düzenlendiğini açıkladı. Açıklamada, 'Nusaybin ilçemizde vatandaşlarımızın canına ve malına kast ederek huzuru bozan Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik 14 Ağustos 2015 Cuma günü sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda, 250 kilıgram A-4 + Amonyum Nitrat karışımı patlayıcı, 2 adet roketatar silahı, 3 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silahlara ait bol miktara şarjör, çok sayıda uzun namlulu silah mermisi, 1 adet tabanca, 1 adet pompalı tüfek, 2 adet bomba süsü verilmiş paket, 35 adet molotof kokteyli, bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ve leşker kıyafetleri ele geçirilmiştir. Konuyla ilgisi olduğu tespit edilen 14 şahıs gözaltına alınmıştır' denildi.

50 KİLO PATLAYICI KULLANDILAR

Valilik tarafından yapılan açıklamada 50 kilo patlayıcının kullanıldığını belirtilerek şu ifadelere yer verildi: 'Ayrıca operasyonun yapıldığı mahallelerin ara sokaklarına Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca daha önceden kazılan hendek ve barikatları kaldırmak için zırhlı iş makinesi ile yapılan müdahale esnasında yola döşenen yaklaşık 50 kilogramlık A-4 ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcının uzaktan patlatılması sonucu zırhlı iş makinesi hasar görmüş, 2 emniyet görevlimiz hayati tehlike arzetmeyecek şekilde yaralanmış ardından sevk edildikleri Mardin Devlet Hastanesi'nde ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdir. Terörün amaçlarını, hedeflerini, oluşturmak istediği korku iklimini durdurmaya; halkımızın refah seviyesi yüksek ve güvenli bir ortamda yaşamasına yönelik çalışmalarımız aralıksız ve kararlı bir biçimde devam edecektir." (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler