HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin'de 3 ton patlayıcı yüklü minibüsün patlama anı kamerada

Mardin'in Yeşilli ilçesinde PKK'lılar tarafından güvenlik güçlerine yönelik saldırıda kullanılmak istenirken ele geçirilen minibüste bulunan 3 ton patlayıcı kontrollü bir şekilde infilak ettirildi.

Mardin'in Yeşilli ilçesinde güvenlik güçlerine yönelik düzenlenecek bir saldırıda kullanılmak istenen, güvenlik güçlerinin fark etmesi üzerine ise PKK'lılar tarafından Ömerli karayolu üzerine bırakılıp terk edilen minibüste yapılan incelemede 4 plastik bidon ve bir su deposunun içinde yaklaşık 3 ton patlayıcı olduğu tespit edilmişti.

Minibüsle ilgili incelemelerini tamamlayan Mardin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, minibüsü kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki İstasyon mahallesi kırsal alandaki bir vadiye götürdü. Bomba imha uzmanları tarafından burada minibüs gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra infilak ettirildi.

Minibüs şehir merkezinden uzak olmasına rağmen patlamanın şiddeti çevredeki ilçe merkezlerinden bile hissedildi, bazı ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Minibüsün infilak ettirilmesiyle ilgili kamera görüntüleri Emniyet Müdürlüğü tarafından basın mensuplarına dağıtıldı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler