HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin'de PKK operasyonu: 4 tutuklama

Mardin'de polisin düzenlediği operasyonda silahlarla yakalanan PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne üye (YDG-H) 4 şüpheli tutuklandı.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H içerisinde faaliyet gösteren örgüt mensuplarına yönelik il genelinde son günlerde yapılan operasyonlara misilleme olarak görevlilere yönelik kaçırma, alıkoyma, suikast yapabileceği bilgisi alındığı belirtildi.

Açıklamada bunun üzerine merkez Artuklu İlçesi 13 Mart İlkokulu yakınlarında bir araçta 4 şüpheli yakalandığı ifade edilirken "Arama sonucunda; silah, çeşitli miktarda mühimmat ve örgütsel malzeme ele geçirilmiştir. Ayrıca yakalanan şahıslarla irtibatı olduğu değerlendirilen 1 şahıs ise yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

Açıklamada, yakalanan 20 yaşındaki S.Ç., N.A., M.A. ve M.Ö.'nün polisteki soruşturmaları ardından, sevk edildikleri adliyede, 'Silahlı terör örgütüne üye olma, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması' suçlarından tutuklandıkları belirtildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler