HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin'de PKK ve IŞİD operasyonu

Mardin'de 1 PKK'lı terörist ölü ele geçirilirken, eylem hazırlığındaki 1 PKK'lı terörist de yakalandı. Kentte eylemlerde bulunduğu belirlenen 2 IŞİD'li de tutuklandı.

Mardin'de PKK ve IŞİD operasyonu

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde güvenlik güçlerine el bombalı saldırıda bulunan 1 PKK'lı kadın terörist ölü ele geçeririlirken, Derik İlçesi'nde ise eylem hazırlığında olan kadın 1 PKK terörist yakalandı. Ayrıca kentte eylemlerde bulunduğu belirlenen 2 IŞİD'li tutuklandı.

Mardin Valiliği, Kızıltepe ve Derik ilçelerinde PKK ile IŞİD'e yönelik operasyonlar düzenlediğini açıkladı. Kızıltepe İlçesi'nde bir ihbarın değenlendirildiği belirtilen açıklamada, "İhbarı değerlendiren güvenlik güçlerimizin olay yerine intikali esnasında güvenlik güçlerimize el bombası ile saldırıda bulunan Bölücü Terör Örgütü mensubu 1 kadın etkisiz hale getirilmiştir. Ölü olarak ele geçirilen Bölücü Terör Örgütü mensubunun üzerinden 1 silah, 2 dolu şarjör, 1 el bombası ele geçirilmiştir. Ayrıca güvenlik güçlerimizce yapılan takipte 6 Bölücü Terör Örgütü mensubu daha yakalanmış ve haklarında yapılan adli işlem sonucu tutuklanmışlardır. Yakalanan Bölücü Terör Örgütü mensupları ile birlikte 6 Kalaşnikof marka silah, 30 dolu Kalaşnikof şarjörü, 6 hücum yeleği ile çok sayıda mermi ele geçirilmiştir" denildi.

Kızıltepe İlçesi'nin Büyük BoğaziyeMahallesi'nde yapılan aramada ise 1 el yapımı patlayıcı düzeneği, 2 Rus menşeli savunma tipi RGD-5 el bombası, piknik tüpüne hazırlanmışel yapımı patlayıcı ele geçirilerek, kontrollü bir şekilde ihma edildi.

EYLEM HAZIRLIĞINDAYKEN YAKALANDI

Derik İlçesi'nde ise güvenlik güçlerine yönelik eylem hazırlığında olduğu belirtilen 1 kadın PKK'lı yakalandı. Terörist ile birlikte 1 Glock marka tabanca, tabancaya ait 2 dolu şarjör, 2 el bombası ele geçirildi. Kadın PKK'lı terörist sevk edildiği adliyede, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.

Mardin Valiliği, IŞİD üyesi 2 kişinin yakalanarak tutuklandığını açıkladı. Açıklamada, "DAİŞ terör örgütü içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen ve eylem hazırlığında bulunan 2 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda ise şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.Şahıslar hakkında tanzim edilen tahkikat evrakları birlikte sevk edildikleri adli makamlarca 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanmışlardır" denildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler