HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin’de polise silahlı saldırı: 5 yaralı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, seyir halindeki bir araçtan bölge trafik istasyonu önünde nöbet tutan polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırı sonucu 5 polis memuru yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Nusaybin İpekyolu karayolu üzerinde meydana geldi. İpekyolu karayolu üzerinde bulunan bölge trafik istasyonu önünden geçen ve plakası alınamayan bir araçtan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Silahlı saldırıya polisin karşılık vermesi üzerine saldırganlar araçla olay yerinden kaçarken, açılan ilk ateşte 5 polis memuru yaralandı.

Yaralı polis memurları Nusaybin Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı polis memurlarının tedavileri devam ederken, hastaneye çok sayıda takviye polis ekipleri gönderildi. Hastane etrafında geniş güvenlik önlemleri alınırken, kaçan saldırganların yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Van'da polis aracına ateş açıldı

Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde yapılan gösterilere müdahale etmeye giden polisin zırhlı aracına, teröristlerce ateş açıldı.
Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, polis çevrede geniş çaplı operasyon başlattı.
Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde saat 21.30 sıralarında yola barikat kurararak Kuzey Irak'daki PKK kamplarının bombalanmasını protesto eden gruba, polis madahalede bulundu. Çok sayıda polis ekibinin sevk edildiği Hacıbekir Mahllesi'nde toplanan protestocu gruplar, gözyaşartıcı bomba kulanılarak dağıtılmaya çalışılırken, bu sırada polisin zırhlı aracına da silahla ateş açıldı. Nereden geldiği belli olmayan kurşun, zıhlı aracın ön camını patlatırken, olayda ölen ve yaralanan olmadı. Yapılan silahlı saldırı sonrası polis Hacıbekir Mahallesi'nde geniş çaplı operasyon başlattı.

Tatvan'da polis lojmanlarına roketatarlı saldırı

Bitlis'in Tatvan İlcesi'nde polis lojmalarına roketatarlı, polis otosuna ise silahla ateş açıldı. 5 şüphelinin gözaltına alındığı her iki saldırıda da ölen ve yaralanan olmazken, polis ilçede geniş çaplı operasyon başlattı.

Tatvan'daki ilk saldırı, saat 21.30 sıralarında ilçe merkezinde zırhlı polis aracına yönelik gerçekleşti. Yapılan bu saldırıda zırhlı araca iki merminin isabet etiği belirtilirken, her hangi bir yaralanma yaşanmadı. Çevrede yapılan aramalarda ise çok sayıda molotof koyketyli ele geçirildi. Olayla ilgileri bulunduğu belirtilen 5 şüphelinin de gözaltına alındığı belirtildi.

İkinci saldırı ise saat 24.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait polis lojmanlarının güvenliğini sağlayan nöbetçi kulubesine yönelik yapıldı. Tatvan-Van Karayolu üzerinde bulunan Kültür Mahallesi'ndeki polis lojmanlarının yanındaki nöbetçi kulubesine düzenlenen saldırıda roket mermesinin duvara isabet etiği ve can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Yapılan saldırıların ardından Tatvan'da polis ekipleri tarafından geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Özel hareket polislerinin de katıldığı operasyonda mahalle aralarında çalışma yapıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler