HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Marmaris'te HDP üyeleri saldırıları kınadı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, HDP üyeleri partilerine yapılan bombalı saldırıları kınayan basın açıklaması yaptı.

Marmaris'te HDP üyeleri saldırıları kınadı

HDP Marmaris Eş Başkanı Emil Eker, "Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor" dedi.

Atatürk Caddesi Saman İskelesi önünde toplanan yaklaşık elli kişilik HDP üyesi,10 dakika boyunca "Susma, sustukça sıra sana geliyor" sloganı attı. Açılan seçim standı önünde HDP Marmaris Eş Başkanı Emil Eker yazılı basın açıklaması yaptı.

Seçim yaklaştıkça partilerine yönelik 60 noktada çeşitli saldırıların olduğunu vurgulayan Eker, "Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor. Bu saldırıların siyasi sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP hükümeti mensuplarına aittir. Her konuşmalarında partimizi hedef gösteren, eş başkanlarımıza, parti yöneticilerimize ve vekil adaylarımıza hakaret eden ve iftira atan bu zihniyet bugün yeni ürünlerini Adana ve Mersin'de almıştır. Şu bilinsin ki, hiçbir güç HDP'nin Türkiye halklarıyla buluşmasını engelleyemeyecektir. Yeni yaşam ve büyük insanlık çağrılarımız Türkiye'nin dört bir yanında hayat bulmaya devam ediyor. Adana ve Mersin il binalarımıza yapılan bombalı saldırıları nefretle kınıyor, sorumluların bir an önce açığa çıkarılmasını bekliyoruz" dedi.

Konuşma sonrası parti üyeleri "susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganları attı. Bir grup, yürüyüş yolundan geçen vatandaşlara seçim vaatlerinin bulunduğu el ilanlarını dağıttı. Sivil polislerin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem sonunda partililer olaysız dağıldı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler