HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mayına basan korucu şehit oldu

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin Pınarbaşı mevkiinde nöbet tutan koruculardan biri PKK tarafından daha önce döşenen mayına bastı.

Mayına basan korucu şehit oldu

Mayının patlaması sonucu korucu Yunus Cin şehit oldu.

Olay yerine gelen askeri komutanlarla tartışan köy korucuları, kendilerinin bu tepeye adeta yem olarak gönderildiklerini iddia etti.

Beytüüşşebap'a 2 kilometre mesafede bulunan ve korucuların her gün nöbet tuttuğu yer olan Pınarbaşı mevkiinde bu sabah saat 06.15 sıralarında bir patlamaya meydana geldi. Korucu arkadaşlarıyla birlikte sabah kahvaltısını yaptıktan sonra görev yaptıkları yerin yakınında bulunan sırt çantasını almaya giderken mayına basan 32 yaşındaki köy korucusu Yunus Cin patlama sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi.

Patlamayla birlikte İlçe Jandarma komutanlığından çok sayıda jandarma komando timleri olay yerine sevk edildi. Köy korucuları olay yerine gelen komutanla tartışarak, "askerler bizi bu tepeye yem olarak gönderdiler. Askerler daha önce gelmişlerdi ve buraları daha önce kontrol etmeliydiler. Arkadaşımız Yunus kahvaltı yaptıktan sonra sırt çantasını almaya gitti ve patlama meydana geldi." dediler.

Cenaze olay yerinden alındıktan sonra helikopterle Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

En Çok Aranan Haberler