HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MEB'den 'o' öğrenciye suç duyurusu!

Mersin’de 14 yaşındaki Gizem Gül Türkkan, ilk sonucu açıklandığında sistemde 485.291 olan SBS puanının, tercih yapmaya gittiği okulda 337.291’e düşürüldüğünü görünce suç duyurusunda bulundu.

MEB'den 'o' öğrenciye suç duyurusu!

Mersin’de 14 yaşındaki Gizem Gül Türkkan, ilk sonucu açıklandığında sistemde 485.291 olan SBS puanının, tercih yapmaya gittiği okulda 337.291’e düşürüldüğünü görünce Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, SBS puanının düşürüldüğünü iddia eden öğrencinin puanında hiçbir değişiklik olmadığının tespit edildiği belirtilerek 'belgede sahtecilik'ten suç duyurusunda bulunulacaktır" denildi.

Tüm testlerde doğru ve yanlış soru sayısının da ilkine göre farklı olduğu anlaşıldı. Gizem bu puana göre okul tercihi yapmazken, mali müşavir baba olayla ilgili araştırma başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan değişikliğin nedenini öğrenmeye çalışan Muhittin Türkan, suç duyurusunda bulundu. Baba Türkkan tek çocuğunun geleceği ile kimsenin oynamaya hakkının olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri de bir karışıklık olduğunu, birçok öğrencinin sınav sonuçlarının değiştirildiğini söyledi. 6 Ağustos’ta yerleştirme sonucu açıklanacak. Bu mağduriyetin giderilmesi için okul yerleştirmeleri ertelenmeli.”

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, SBS puanının düşürüldüğünü iddia eden öğrencinin puanında hiçbir değişiklik olmadığının tespit edildiği belirtilerek, "Değerlendirmeye sunulan 'belgelerde' ekran görüntüleri üzerinden 'kalıcı olmayan' düzenleme ile değişiklik yapıldığı ve 'belge' olarak sunulduğu görülmüştür. Bu şekilde üretilen sahte belgelerle herhangi bir okula kayıt yaptırmak mümkün değildir. Söz konusu durum ile ilgili olarak Bakanlığımızca 'belgede sahtecilik'ten suç duyurusunda bulunulacaktır" denildi.

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinin yazılı açıklamasında, bazı basın yayın organlarında "SBS'de sonuçlar değiştirildi" başlığıyla yer alan haber hatırlatılarak, konuyla ilgili açıklama yapılma gereği duyulduğu kaydedildi.

Haberde, "G.T. isimli öğrencinin ilk sonucu açıklandığında sistemde 485.291 olan SBS puanının, tercih yapmaya gittiği okulda 337.291'e düşürüldüğü"nün iddia edildiği anımsatılan açıklamada, öğrencinin velisinin daha önce Bakanlık'a ulaştığı, puan değişikliği yapıldığına dair sunduğu tüm "belge"lerin dikkatlice incelendiği vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan incelemelerde, G.T. isimli öğrencinin puanında hiçbir değişiklik yapılmadığı, halen yayınlanmış olan diploma notu ve puan bilgilerinde herhangi bir yanlışlık olmadığı tespit edilmiştir.

Değerlendirmeye sunulan 'belge'lerde ekran görüntüleri üzerinden 'kalıcı olmayan' düzenleme ile değişiklik yapıldığı ve 'belge' olarak sunulduğu görülmüştür. Bu şekilde üretilen sahte belgelerle herhangi bir okula kayıt yaptırmak mümkün değildir. Nitekim bu olayda da gerçek durum söz konusu öğrencinin tercih yapmak için okula yaptığı müracaatta açıkça ortaya çıkmıştır.

Söz konusu durum ile ilgili olarak Bakanlığımızca 'belgede sahtecilik'ten suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyunun ve basının doğru bilgilendirilmesi adına bu açıklama yapılmış olup velilerimizin ve öğrencilerimizin maksatlı, gerçeği çarpıtan bu tür haberlere itibar etmemesini dileriz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler