HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin'de bombalı eylemci yakalandı

Mersin'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda bombalı eylem hazırlığındaki bir örgüt üyesi yakalanırken, bol miktarda patlayıcı ve silah ele geçirildi.

Mersin'de bombalı eylemci yakalandı

Mersin Emniyet Müdürlüğü ile MİT Bölge Başkanlığı koordinesinde Denizli’de yakalanan PKK terör örgütü üyesi Dindar K.’nın gösterdiği araziden cephanelik çıktı.

Yakalandığı operasyon ve yer gösterme görüntüleri ortaya çıkan Dindar K.’nın sorgusunda, Mersin ve Adana’da bombalı eylem hazırlığında olduklarını söylediği belirtildi.

Paralel yapının Denizli’deki evinde PKK terör örgütü üyesi Dindar K.’nın kaldığı istihbaratı üzerine ekipler harekete geçti. Eve operasyon düzenleyen polis, Dindar K.’yı yakalarken, E.A., T.P. ve A.K.’yı da gözaltına aldı. Evde yapılan aramada örgütün keşif faaliyetlerinde kullandığı fotoğraf makinesi ile paralel yapıya ait çok miktarda kitap vesohbet CD’leri ele geçirildi. Yapılan işlemlerin ardından şüpheliler Denizli’den Mersin’e getirildi.

EYLEM HAZIRLIĞINDAYKEN YAKALANDI

Sorguya alınan şüphelilerden Dindar K.’nın Adana ve Mersin’de bombalı eylem planladıklarını, Adana’nın Pozantı İlçesi ile Mersin’in Tarsus İlçesi’nde toprağa patlayıcı ve silah gömdüklerini itiraf etti.

Bunun üzerine Dindar K.’nın her iki ilçede gösterdiği yerde polis kazı yaptı. Yapılan kazılar sonucunda topraktan 5 kilo C-4 plastik patlayıcı, 4 Kalaşnikof küfek, bu silaha ait 16 şarjör ile 575 fişek, 10 el bombası, 5 ateşleme fünyesi ve 1 cep telefonudüzeneği çıkarıldı. Sorgularının ardından Dindar K. ile birlikte E.A., T.P. ve A.K. adliyeye sevk edildi. Dindar K. tutuklanırken, diğer 3 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜLER BASINA DAĞITILDI

Öte yandan polis, operasyonun görüntülerini basına dağıttı. Görüntülerde polisin evde arama yapması ile PKK’lının yer göstermesi ve yapılan kazılardan polislerin patlayıcı ve mühimmatların topraktan çıkarılması yer alıyor.


En Çok Aranan Haberler