HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin’de orman yangını çıktı

Mersin'in Bozyazı ilçesi ile Gülnar ilçesinin sınır noktasında orman yangını çıktı. Kontrol altına alınamayan yangının büyüyerek devam ettiği öğrenildi.

Mersin’de orman yangını çıktı

Öğleden sonra henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı Bozyazı İlçesi Gözce Mahallesi Püselik mevkisinde çıkan yangın rüzgarın şiddeti ve yangın bölgesinin sarp kayalık olması nedeniyle kontrol altına alınamadı. Yangının büyüyerek devam ettiği öğrenildi.

Bozyazı Orman İşletme Müdürü Mehmet Alper, yangının Gülnar sınırları içerisinde olduğunu ve yangının devam ettiğini, yangına karadan 30 arazöz ile 150 kişilik yangın söndürme ekibi ve Antalya, Adana, Manavgat'tan gelen yangın söndürme helikopterleri ile Bozyazı'da konuşlandırılan helikopterle birlikte 4 helikopterin de havadan müdahale ettiğini bildirdi.

Şiddetli rüzgar ve bölgenin sarp kayalık olması nedeniyle yangının kontrol altına alınamadığını belirten Alper, yangının kontrol altına alınabilmesi için Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı tüm İşletme Müdürlüğü yangın söndürme ekiplerinin yangın bölgesine yönlendirildiğini, yangını kontrol altına alabilmek için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler