HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin'deki kadın cinayetinin ardındaki dram

Mersin'de 3 yıldır birlikte yaşadığı dini nikahlı kocasının kurbanı olan 19 yaşındaki Zahide Güncagül'ün, ablasının eski kocası ile evlendiği ortaya çıktı.

MERSİN (İHA) - Mersin'de 3 yıldır birlikte yaşadığı dini nikahlı kocasının kurbanı olan 19 yaşındaki Zahide Güncagül'ün, ablasının eski kocası ile evlendiği ortaya çıktı. Katil zanlısı Rasim Y'nin, 8 yıl evli kaldığı abla Züleyha M.'ya da şiddet uyguladığı öne sürüldü.

Mersin'de geçtiğimiz perşembe gecesi dini nikahlı kocası Rasim Y. (38) tarafından 'aldatma' şüphesiyle 29 yerinden bıçaklanarak öldürülen Zahide Güncagül cinayetiyle ilgili soruşturma sürerken, genç kadının Osmaniye'de yaşayan annesi ve kardeşleri, cinayetin işlendiği eve ilk kez geldi. Açık kalan pencerelerden evin içine bakan aile, gördükleri manzara karşısında adeta şoka girdi. Aile üyelerinin feryadı sokağı inletirken, mahalle sakinleri acılı aileyi sakinleştirmeye çalıştı. Pencereden bakarken "Kızım ben geldim, aç kapıyı. Zahidem, kalk ben geldim. Annen geldi, kalk kuzum kalk. Yavrum sana nasıl kıydılar?" şeklinde ağıtlar yakan genç kadının annesi Ayşe Polat (51), bir süre sonra fenalık geçirerek evin önünde bayıldı. Acılı kadına olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince sakinleştirici yapıldı. Bir süre sonra kendine gelen Polat, "Artık başka analar yanmasın, buna bir çare bulunsun. Ciğerim yanıyor, ateş düştüğü yeri yakıyor" diye haykırdı.

Kızının hayatının hep acılarla geçtiğini söyleyen Ayşe Polat, 16 yaşında iken sevdiği bir genç ile kaçarak Nevşehir'e yerleştiğini ancak orada kaynanasından ve kocasından şiddet görünce 8 ay sonra tekrar kaçıp bu kez aynı zamanda eskiden gelinleri olan Rasim Y'nin kız kardeşi D.Ş.'nin evine sığındığını belirti. Burada bir şekilde kızının Rasim Y. tarafından kandırılarak hamile bırakıldığını ileri süren acılı kadın, kızının intikam amacıyla öldürüldüğünü iddia etti. Rasim Y'nin kız kardeşinin, oğlunun eski karısı olduğunu ifade eden Polat, "Oğlum, Rasim'in kız kardeşini boşayınca onlar da işbirliği yapıp kızımı öldürdüler" dedi.

"TORUNUMUN BULUNMASINI İSTİYORUM"

Kızını genç yaşta toprağa vermenin acısını yaşadığını, yavrusunun acımasızca 29 yerinden bıçaklanarak katledildiğini belirten Ayşe Polat, şu anda 8 aylık torunu Gülseren'in kayıp olduğunu, katil zanlısının cinayetin ardından bebeği alarak kardeşi E.Y.'ye verdiği yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Torunun bir an önce bulunarak kendilerine verilmesini isteyen Polat, "Kızımı işbirliğiyle öldürdüler. Torunumu da yine işbirliğiyle kaçırdılar. Benim çocuğumun gözü açık gitti, çocuğuna doyamadan gitti. Ben büyüklerime sesleniyorum; duysunlar benim sesimi, anneler ağlamasın benim gibi, başka canlar yanmasın. Ciğerim yanıyor, ben yavrumu kaybettim, kızımın katili 4-5 sene sonra çıkar ama benim yavrum toprağın altından nasıl çıkacak? Ben torunumun bulunup getirilmesini istiyorum. Çocuğumun tek yadigarı odur, bir an önce bulunup getirilmesini istiyorum. Başka Zahideler ölmesin, analar ağlamasın, buna bir çare bulsunlar" diye konuştu.

"KENDİ ELİMLE ÇOCUĞUMU BU EVE GETİRDİM"

Kızının, kocasından sürekli şiddet gördüğünü öne süren Polat, bu yüzden Ramazan ayı içerisinde Osmaniye'ye gelerek kendisine sığındığını söyledi. Yaklaşık 1 hafta kızının kendisinde kaldığını anlatan Ayşe Polat, şu bilgileri verdi; "Sürekli kızım dayak yiyordu. Ramazan'da bana geldi, 3-4 gün bizde kaldı. Huzurunun olmadığını, sürekli dayak yediğini anlattı. 'Bir süre daha idare et' diye teselli etmiştim. Kalkıp, kendi elimle çocuğumu bu eve getirdim. Eşiyle konuştum, 'oğlum bak, yaşça sen büyüksün. O küçük cahil' dedim. Tamam deyip, daha idareci davranacağı için söz vermişti. Kızımla da tekrar konuşmuştum ve o bana 'iş bildiğin gibi değil' demişti. Meğerse, kızımı fuhşa zorluyormuş ve bunun için dövüyormuş çocuğumu. Ama ben yardım etmek için geç kaldım. Kendim elimle buraya getirdim onu."

KATİL ZANLISI RASİM Y.'NİN ZAHİDE'NİN ABLASININ ESKİ KOCASIYMIŞ

Bu arada, katil zanlısı Rasim Y.'nin, Zahide Güncagül'ün ablasının eski kocası olduğu ortaya çıktı. Annesi ve diğer kardeşleriyle birlikte Mersin'e gelen abla Züleyha Mutlu (33), aslında kız kardeşine eski kocası ile evlendiği için kızgın olduğunu söyledi. Rasim Y. ile 1995 yılında 2 yıllık bir nişanlılık dönemi sonrası evlenerek Denizli'ye yerleştiklerini anlatan Züleyha Mutlu, "Burada hurdacılık yaparak yaşamımızı sürdürüyorduk. 8 yıl evli kaldık. Bu süre içerisinde bir çok kez bana şiddet uyguladı.

Son olarak 2003 yılında aldığım bir yumruk darbesi ile yüzüm parçalandı ve 4 dikiş atıldı. O olaydan sonra Rasim'den ayrıldım" dedi. Eski kocasının tıpkı öldürülen kız kardeşine yaptığı gibi kendisini de başkalarıyla aldatmakla suçladığını söyleyen Züleyha Mutlu, zanlının en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Aile, kızlarının eşyalarını daha sonra almak üzere Mersin'den ayrılarak Osmaniye'ye döndü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler