HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mert'in katili Erzurum'a gönderildi

Kars'ta 9 yaşındaki Mert Aydın'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan 23 yaşındaki Aykut B., sevk edildiği Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavisinin ardından Erzurum'a geri gönderildi.

Mert'in katili Erzurum'a gönderildi

ELAZIĞ, (DHA)- Elazığ'da bugün protesto gösterisi için hazırlıkları yapılırken, Vali Ömer Faruk Koçak'ın kentte çıkabilecek olası olayların önüne geçilmesi için devreye girdiği belirtildi.

Geçen 6 Nisan'da Kars'ta Mert Aydın'ı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Aykut B., güvenlik gerekçesiyle Erzurum H Tipi Cezaevi'ne konuldu. Aykut B.'nin cezaevinde intihara teşebbüs ettiği belirtilirken, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı olayın intihar girişiminden çok 'yaralama girişimi' olduğunu savundu. Aykut B.'nin Erzurum H Tipi Cezaevinde tek kişilik hücrede kaldığını belirtilen savcılık açıklamasında, davranış bozukluğu görülen Aykut B.'nin kollarını duvara sürterek kendisini yaralamaya çalıştığı belirtildi. Bunun üzerine Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi psikiyatri servisine gönderilen Aykut B. yapılan muayene sonucunda 'intihara meyilli olması' nedeniyle Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildi.

Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne önceki gün getirilen Aykut B., 24 saat kameralarla izlenen tek kişilik bir odaya konuldu. Aykut B.'nin psikiyatrist ve psikologlar eşliğinde tedavisi sırasında zaman zaman ağlayarak, "Ben bunu neden yaptım" dediği belirtildi.

GİZLİLİK İÇİNDE GERİ GÖNDERİLDİ

Bu arada Elazığ'da bazı gruplar zanlı Aykut B.'nin Elazığ'a getirilmesine tepki gösterdi. Gruplar, sosyal medya üzerinden örgütlenerek, bugün hastane önünde protesto gösterisi yapmaya hazırlanıyordu.

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, protesto gösterilerinde çıkabilecek olası olayların önüne geçilmesi içinde devreye girerek, Aykut B.'nin tedavisinin biran önce tamamlanmasını istedi. Vali Koçak'ın Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile de irtibata geçtiği öğrenildi. Bunun üzerine Aykut B., bugün büyük bir gizlilik içinde hastaneden Erzurum H Tipi Cezaevi'ne geri gönderildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler