HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Metrobüs kazasını görgü tanıkları anlattı

İstanbul'da metrobüs bir yolcunun şoföre saldırısı üzerine yoldan çıkarak otomobilleri altında aldı. Görgü tanıkları saldırıdan hemen önce yaşananları an be an anlattı...

İstanbul Acıbadem'de yoldan çıkan metrobüs, D-100'e girerek kaza yaptı. Kontrolden çıkıp yola giren metrobüs çift katlı bir halk otobüsüne çarptı, 3 aracı da altına aldı.

11 YARALI

Gelen son bilgilere göre kazadan 11 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Metrobüste bir yolcu ile şoför arasında tartışma yaşandığı, şoförün kafasına şemsiyeyle vurulduğu, aracın kontrolden çıktığı belirtiliyor. İBB kazayla ilgili açıklama yaptı. Kaza anında metrobüste olan bir görgü tanığı yaşananları, "Metrobüste her gün bir kavga oluyor. Kavga duraktan çıkınca başladı" sözleriyle anlatırken, şoföre şemsiye ile vurduğu belirtilen kişi gözaltına alındı. Metrobüsün içinde kazayı yaşayan bir tanık kavganın kapı yüzünden çıktığını açıkladı.

İETT ZARARLARI KARŞILAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla metrobüs kazasında zarar gören bütün vatandaşların zararları İETT tarafından karşılanacak.

İŞTE GÖRGÜ TANIKLARININ İFADELERİ

GÖRGÜ TANIĞI: Kazayı yapan metrobüsteydim. Elim ayağım titrediği için ancak yazacak kadar kendime geldim. Körüğün hemen önünde yola ters oturuyordum. Acıbadem durağına geldiğimizde bizim metrobüs durduğunda ön yarısı durakta iken arkası ise durağa girememişti. Ön kapıda duran bir yolcu şoföre "niye kapıyı açmıyorsun" dedi. Şoför önce cevap bile vermedi ama yolcu "açsana kapıyı" diye yüksek sesle söyleyince şoför "açmıyorum" dedi. " Nasıl açmazsın" deyince şoför "istediğim yerde açarım sana ne" dedi ve bunun üzerine yolcu şoförün üstüne yürüdü şoför ayağa kalktı tam kavga çıkacakken yolcular araya girip ikisini de sakinleştirdi. Bu arada öndeki metrobüsler durağı boşaltınca bizim metrobüs ilerleyerek durağa girdi ve bütün kapıları açtı. Şoförle tartışan yolcu gerilimden dolayı inmeyi unuttu veya vazgeçti. Tam kapılar kapanıp hareket edince 3-5 saniye sonra yolcu bağırarak şoföre saldırdı ve büyük bir gürültü ve sarsıntıyla metrobüs yan yola geçti ve o an çok uzun gelen bir süre sonunda bir yere çarpıp durdu. Herkes savrulmuş, yerlere düşmüş ve çığlık çığlığa bağırıyorlardı. Kapılar güçlükle açıldı ve metrobüsün altına aldığı bir arabanın bagajı üzerinden atlayarak indik.

GÖRGÜ TANIĞI: Duraktan çıktıktan 15 saniye sonra kaza gerçekleşti. Tartışmaya biz şahitlik etmedik. Tartışma sesi geldi ama vurdu, vurmadığını görmedik. Zaten vurduktan sonra bu olay olmuş. Her olan bir şey, şoförle bir tartışma oluyor. Duraktan çıktık 15 saniye sonra oldu. Biz sadece otobüsün şahlandığını gördük. İki arabaya vurdu, 3 tane aracı da altına aldı, çift katlı otobüse çarptıktan sonra durdu. Süratliydi, duraktan çıktı hızını aldı. Metrobüsün içinde ayakta kalanların hepsi arkaya geldi.

İŞTE METROBÜSÜN İÇİNDEN SALDIRI ANI

​ **GÖRGÜ TANIĞI:** Metrobüsün içerisinde bir arkadaşın şoföre saldırdığını söylediler. Şoförü gördüğümde burnu kanıyordu, tekme atmış galiba, bilmiyorum. 3-4 tane yaralı kurtardık, her şeyden önemlisi ölü olmadı. Arkadaki metrobüsteydim, birden metrobüsün havaya kalktığını gördüm. Can havliyle oradaki arkadaşları kurtarmaya çalıştık. Arabaların içinde sıkışan vardı, onları kurtarmaya çalıştık **"EN SON BİZE ÇARPARAK DURABİLDİ"** Kaza sırasında metrobüsün çarptığı 2 katlı Halk Otobüsünün şoförü Rahmetullah Aktan, "Seyir halindeydik, yavaş yavaş gidiyorduk, trafik durmuştu, dur kalk yapıyorduk. Metrobüs aniden yoldan çıktı, 100 metre falan vardı ve bize doğru geliyordu. Arabaları altına almıştı, biz durduk, hatta ben geriye doğru da kaçtım. 3 arabayı altına alarak geldi, en son bize çarparak durabildi. Kapıları açtım, yolcuları tahliye ettim. Allah’a çok şükür benim arabada yaralı kimse yok" şeklinde anlattı. [![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1548738/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/haber/galeri/haber/acibademdeki-metrobus-kazasindan-ilk-goruntuler-60087/1) **İŞTE O ŞEMSİYE** Kazaya neden olduğu belirtilen yolcu gözaltına alınarak Üsküdar Doğancılar Şehit Tuncer Mustafaoğlu polis merkezine getirildi. Saldırganın şemsiyesi ise metrobüste şoför kabininin hemen yanında görüntülendi. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1548739/640xauto.jpg) **İŞTE O SALDIRGAN** ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1548741/640xauto.jpg) İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, sabah saatlerinde yaşanan ve 11 kişinin yaralandığı metrobüs kazasına sebebiyet verdiği iddia edilen şemsiyeli saldırgan gözaltına alındı. Şemsiyeyle şoföre saldıran kişinin gözaltına alınma anı cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntüde iki polis memur şahsı kollarından ve ensesinden tutarak gözaltına alıyor. _(AJANSLAR)_
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler