HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mezar tehdidiyle gasba 87 yıl hapis istemi!

Adana'da bir kişiye mezarını kazdırıp, kaleşnikof ile tehdit ederek kredi kartlarından 14 bin 500 TL para çektiren 3 kişi hakkında 29'ar yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, sıhhi tesisatçılık yapan Mehmet Taşdan'ı (32) 21 Nisan'da cep telefonuyla arayan arkadaşı Atakan Temir (27), buluşmak için Küçükdikili'deki petrol istasyonuna çağırdı. Taşdan, buluşma yerine gittiğinde arkadaşı Temir ile içinde Metin Alat (28) ve Ramazan Deviren'in (25) bulunduğu otomobille kaçırıldı. Kabasakal Mezarlığı'na götürülen Taşdan'ın kafasına tabanca dayayan Alat, paralarını vermesini istedi. Taşdan, "Param yok" dedi. Temir, üzerini aradığı Taşdan'ın cebindeki 13 kredi kartı, 150 lira para ve cep telefonunu aldı.

Taşdan'ın kredi kartı şifrelerini söylememesi üzerine Alat, yanındaki kişilere, "O zaman arabanın bagajındaki kazma ve küreği getirin. Bunun burada kafasına sıkıp gömelim gitsin" dedi. Ardından da Taşdan'ın eline kazma ve küreği verip, "Mezarını kaz, öldürdükten sonra biz de gömeriz" diyerek tehdit etti. Taştan, mezarını kazmaya başladıktan bir süre sonra öldürülme korkusuyla kredi kartlarının şifresini söyledi.

Otomobille bir bankanın ATM'sine gidip, gün bitmeden kartlardaki limitler çekildi, ardından gün bitimi tekrar aynı kartlarla çekim yapıldı. Gasp zanlıları, toplam 14 bin 500 lira parasını gasp ettikleri Taşdan'ı daha sonra, "Şimdi nereye gidersen git, polise şikayet edersen seni bulur kafana sıkar, emniyetin kapısına atarız" diye tehdit ettikten sonra serbest bıraktılar.

Taşdan, olaydan sonra Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyurusunda bulundu. Taşdan'ın parasının gasp edilmesiyle ilgili soruşturma başlatılırken gasp zanlıları 21 Nisan'da 155 Polis İmdat hattını arayan bir kişinin, Küçükdikili Çınarlı Mahallesi'ndeki Sabancı Sitesi'nin çatısında hırsız olduğu ihbarı üzerine tesadüfen yakalandı. İhbar üzerine belirtilen yere giden polisler, damda bulunan güneş enerjisinin altında saklanmaya çalışan hırsız sandıkları gasp zanlıları Alat, Temir ve Deviren'i yakaladı.

Üzerlerinde ise 1 kaleşnikof tüfek ile 4 tabanca ele geçirilen gasp çetesi üyeleri tutuklanırken haklarında Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘silahlı yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama' suçlarından dava açıldı. 29'ar yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istenen 3 gasp zanlısı önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler