HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mezuniyet töreninde öldürülen mesleşkaşlarını andılar

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde, görevi başında öldürülen doktorlar unutulmadı.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Açıkhava Tiyatrosu'ndaki törende, mezun olmaya hak kazanan 322 öğrenci, görevleri başında öldürülen 4 doktor ile hakkındaki şikayet nedeniyle intihar ettiği ileri sürülen doktor Melike Erdem'in fotoğraflarının yer aldığı masaya karanfil bırakarak sahnedeki yerini aldı.

Mezunlar adına konuşan dönem birincisi Burçin Cansu Bozca, neredeyse sözel veya fiziksel şiddet görmeyen hekim veya sağlık çalışanına rastlamanın mümkün olmadığını söyledi.

"Binbir emekle yetişen, pek çok hastaya şifa olmuş şehit hekimlerimizi, aileleri, meslektaşları ve hastalarından ayırmak hangi vicdana sığar" ifadesini kullanan Bozca, şöyle konuştu:

"Hepimiz çok üzgünüz, çok değerli hekimlerin yaşama ve yaşatma hakları canice alındı. Çok öfkeliyiz, çünkü hiçbir gerekçesi olmayan bu cinayetleri, hekim ve sağlık personeline uygulanan şiddeti önlemeye yönelik gerekli adımlar atılmadı. Kaygılıyız çünkü etkili önlemler alınmadığı için benzer olayların başımıza gelmeyeceğini kim garanti edebilir."

Fakülte dekanı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı da kutladığı öğrencilerine, meslek yaşamlarında başarılar diledi. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler