HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Minibüste dehşet dakikaları!

Ellerinde taş ve sopalar bulunan grubun minibüse saldırı anı güvenlik kamerasında...

Beylikdüzü TÜYAP-Hadımköy hattında dün sefere başlayan minibüsçüler ile aynı hatta çalışan özel halk otobüsü esnafı arasında gerginlik çıktı, saldırıya uğrayan minibüsteki yolcular kabus dakikaları yaşadı. Gerginlik nedeniyle bazı minibüs seferleri polis koruması eşliğinde yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından dün Beylikdüzü TÜYAP-Hadımköy minibüs hattı açıldı. Hat açılır açılmaz da, seferlere başlayan minibüsler taşlı-sopalı saldırılara uğradı. Minibüslerden birinin güvenlik kamerası saldırı anını an be an görüntüledi.

TAŞLAR CAMLARI PARÇALADI

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, içinde yolcular bulunan bir minibüs seyir halindeyken, yolu ellerinde sopa ve taşlar bulunan kişilerce kesiliyor. Bunun üzerine şoför geri dönmeye çalışıyor; ama başaramıyor. Saldırganlar, minibüsü taş yağmuruna tutuyor, ellerindeki sopalarla araca vuruyor. Şoför can havliyle minibüsle kalabalığın arasında ilerliyor ve 'Biz ne yaptık ağabey?' diye bağırıyor. Korku dolu anlar yaşayan yolcular da camları parçalayıp içeri giren taşlardan korunmak için panikle koridorda yerlere yatıyor. Şoför, grubun içinden aracı kurtarıp aracıyla kaçmaya başlıyor. Bu sırada, yolun ortasında park halindeki bir özel halk otobüsü görülüyor.

ŞİKAYETTE BULUNDU

Olayın ardından başından hafif şekilde yaralanan minibüs şoförünün polis merkezine giderek saldırganlardan şikayetçi olduğu öğrenildi.

POLİS EŞLİK ETTİ

İki gündür devam eden gerginlik nedeniyle, minibüsçüler seferlerine ara vermek zorunda kaldı. Öğle saatlerinde tekrar sefere başlayan minibüslerin bazılarına polis ekipleri eşlik etti.

"EŞKIYA GİBİ, TERÖR GİBİ..."

Yaşanan olaylarla ilgili konuşan İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Koray Öztürk, kararın UKOME tarafından alındığını söyleyerek, "Biz kararımızı aldık, bu güzergahta çalışmalarımıza başladık; ancak bu güzergahta Hadımköy'den kalkan, Yenibosna'ya çalışan 25 kişilik halk otobüsleri var. Bunlar bizim esnafımızın önünü keserek adeta burada eşkıya gibi, terör gibi minibüsçü esnafımızın araçlarını darp etmekteler, kesici aletlerle saldırmaktalar" diye konuştu.

"BAŞIMIZI BELAYA SOKACAĞIZ"

Minibüs esnafı Müslüm Eminanç ise "Böyle giderse başımızı belaya sokacağız. Biz tepki vermiyoruz. Tepki verirsek birbirimize gireceğiz" dedi.

"BEN YAPTIM, OLDU BİTTİ"

Minibüslerin aynı hatta sefere başlamasına tepki gösteren Mavi Marmara A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Gürler de, "Ekmek için esnaf burada toplanmış ve bir an önce bu yanlış karardan dönülmesini bekliyor. Yetkililerin buna kulak vermesi gerekiyor; çünkü bu sorun esnafı patlama noktasına getirdi. Biz derdimizi anlatamadık. Herhangi bir yetkiliye de ulaşamıyoruz. Ulaşım Koordinasyon Merkezi 'Ben yaptım, oldu bitti'… Emniyet teşkilatını gönderiyor buraya; 'Güvenliği sağlayın, insanlar birbirini vursun, siz de araya girin.' Bu şekilde bu noktaya kadar geldik" ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler