HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mucize saniye saniye kamerada

Sivas'ta 29 Mart akşamı meydana gelen trafik kazası Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) güvenlik kameralarına yansıdı.

Bir otomobilin çarpması sonucu havalanan ve yaklaşık 30 metre savrulan 42 yaşındaki Hasan Aşçı kazadan yaralı kurtuldu.

Almanya'nın Köln şehrindeki kağıt fabrikasında işçi, evli ve 4 çocuk babası Hasan Aşçı, Sivas'ta oturan babası Salih ve annesi Dilber Aşçı'yı ziyaret etmek amacı ile Türkiye'ye geldi. Uçakla İstanbul'dan Sivas'a gelen Aşçı, havaalanı servisi ile akşam saatlerinde kent merkezine geçti. Burada Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerindeki SGK yanındaki durakta yanındaki Faruk Deveci ile birlikte otobüsten inen Hasan Aşçı, karşıdan karşıya geçmek istedi. SGK'nın güvenlik kamerası ile kaydedilen görüntüde hızla gelen Murat E. yönetimindeki 58 TE 442 plakalı otomobil Hasan Aşçı'ya çarparken, yanındaki Faruk Deveci kıl payı kurtuldu. Çarpmanın etkisiyle yerden metrelerce havalanan ve yaklaşık 30 metre uçarak otomobilin durduğu yerin yanına düşen Hasan Aşçı ağır yaralandı. Aşçı, kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği, kafatasında, sol omuzunda ve sol kalçasında kırık oluştuğu belirlendi. Halen beyin cerrahi servisinde yoğun bakımda tutulan Aşçı'nın durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Kaza anında Hasan Aşçı'nın yanında bulunan 54 yaşındaki Faruk Deveci, Taşçı ile havaalanında karşılaştıklarını, daha sonra servis ile il merkezine gelerek kazanın yaşandığı yerde otobüsten indiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Karşı tarafa geçiyorduk. Son anda nasıl oldu bilmiyorum bir araba geldi, arkadaşı 20-25 metre kadar sürükledi. Ben de o sıra karşı tarafa kaçmak mecburiyetinde kaldım. Dönüp baktığımda şok oldum, arkadaş yerde yatıyordu. İlk gördüğümde 'Hasan'ı kaybettik' diye düşündüm. Şu an durumunun iyi olduğunu söylüyorlar. Doktorlar, her geçen gün iyiye gittiği yönünde bilgi veriyor. Aracın sürücüsü direksiyonu 20 santim bana çevirse şu an ben de komada olurdum. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Almanya'da benim çalıştığım fabrikanın içerisinde bile emniyet kemeri takmadan arabayı yerinden kaldırmıyoruz. Türkiye'de insan hayatı çok ucuz. O yol çok güzel ama hiçbir önlem alınmamış. Bugün benim, yarın başka birinin başına gelir. Oradan çocuklar geçiyor.Beyinler değişmediği müddetçe bu kazaların önüne geçileceğini zannetmiyorum. İnsanlar direksiyona geçince gaza basıp sürat yapmayı şoförlük sanıyor. Trafik polisi bile emniyet kemeri takmıyor."

Gözaltına alınan otomobil sürücüsü, ifadesi alınarak serbest bırakıldı.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler