HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mudanya Güzelyalı halkı şehitlerini dualarla andı

Mudanya Güzelyalı kent meydanına toplanan yüzerce kişi terör olaylarında şehit olan güvenlik güçlerimiz için düzenlenen gecede, Kur'an-Kerim Tilaveti, mevlit ve ilahilerle ruhlarını şad ettiler.

Mudanya Güzelyalı halkı şehitlerini dualarla andı

Bursa İl Müftülüğü bünyesinde kurulan Erguvan Gençlik Derneği Mudanya Şubesi ile Güzelyalı Eski Camii temsilciliğinin organize ettiği şehitleri anma ve Kuran Ziyafeti Programı'na yüzlerce kişinin yanı sıra, oldukça kalabalık sayıda din görevlisi katıldı.

Geceye, Nilüfer Merkez Camii İmamı Recep Ali Gündüz, Yıldırım Bereket Camii İmamı Oğuzhan Kılıç, İlahiyat Camii İmamı Beytullah Özdemir, İstanbul Ataşehir Mimar Sinan Camii İmamı Abdüllatif Efe, Mihraplı Camii İmamı Musa Coşkun, Uludağ Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mahmut Şevket Öztürk ve Suriye'den Hafız Ebubekir Hardani ile İHL. Öğrencisi Yunus Ulaşkın Kuran Tilavet ettiler.

Genç öğrencilerden İsmail Sivar ve Erdem Karataş birlikte Bayrak şiirini seslendirirken oldukça duygusal anlar yaşandı. Gecenin sunuculuğunu üstlenen Güzelyalı Eski Camii İmam Hatibi Ufuk Yozgatlı'nın okuduğu şiirin üzerine 8 din görevlisi tek tek ezan okuyarak bir ilke imza attılar. Japonya'da hizmetlerini sürdüren Nimetullah Halil İbrahim Yurt Hoca Efendi kısa bir sohbet yaptı.

Programın sonunda Emekli İmam Hatip Şaban Sarıçakır yaptığı dua ile şehitlerimizi anarken ruhlarına yüzlerce Fatiha okundu. Programın gerçekleşmesine katkı sağlayan, Kalbi Selim Derneği'nin Başkanı Osman İpekçioğulları ve Erguvan Gençlik Dernek Başkanı Mustafa Bülbül selamlama konuşması yaparak katılımcılara teşekkür ederek şehitlerimize Rahmet dilediler. Programın sonunda davetlilere lokma dağıtıldı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler