HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muğla’da hırsızlık yapan ingiliz çift yakalandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde cep telefonu dükkanından hırsızlık yapan İngiliz karı koca, kaldıkları otelde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, Tepe Mahallesi Kapalı Çarşı'da bir iş yerinde meydana geldi. Cep telefonu bayisi sahibi Hüseyin Turhan (35), dükkanı açık bırakarak, tamir ettiği telefonları teslim etmek için iş yerinden ayrıldı. Bu sırada çarşıda dolaşan İngiliz turist John Paul S. (36) ve eşi Jenna C. (30) iş yerine geldi. Dükkanda kimse olmadığını fark eden turist, karısıyla birlikte vitrindeki cep telefonlarına göz atmaya başladı. Bir süre etrafı gözetleyen İngiliz karı koca, kendilerini kimsenin gelmediğinden emin olduktan sonra harekete geçti. Kadın, içeri giren kocasına vitrindeki 600 lira değerindeki akıllı cep telefonunu göstererek almasını istedi. Önce tereddüt eden adam, daha sonra telefonu alıp şortuna sokmak isterken düşürdü. Telefonu yerden alarak cebine sokan İngiliz turist, eşiyle birlikte rahat tavırlarla uzaklaştı.

Dükkana geri dönen Hüseyin Turhan, komşuların kendisini uyarmasıyla durumdan şüphelenerek güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Hırsızlık olayını tespit eden Turan polise haber verdi. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak İngiliz çiftin kaldığı oteli tespit etti. Tatil için geldikleri otelde gözaltına alınan karı koca, ifade için karakola götürüldü. Şüphelilerin verdikleri ifadede, "Psikolojimiz bozuktu, bu yüzden çaldık. Ama ülkemize döndükten sonra telefonun parasını gönderecektik" dedikleri öğrenildi. İngiliz çift, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İş yeri sahibi Hüseyin Turhan, "Hırsızlığı bir yabancı turistin yapması beni çok üzdü. İngiliz çiftin bu cesaretini hayretle karşıladım. Polisimiz kısa zamanda olayı aydınlatıp suçluları yakaladı ve telefonu bize geri teslim ettiler” diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler