HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muhtarda var nüfusta yok sandıkta da yok

Semra Bali ve oğlu Sinan Bali, muhtarlıklara asılan seçmen listelerinde isimleri olmalarına rağmen Nüfus Müdürlüğü’nde kayıtları olmadığı gerekçesiyle oy kullanamayacak.

Muhtarda var nüfusta yok sandıkta da yok

100 yılı aşkın süredir Kadıköy Moda’da oturan Bali Ailesi’nin fertlerinden Semra Bali ve oğlu Sinan Bali, muhtarlıklara asılan seçmen listelerinde isimleri olmalarına rağmen Nüfus Müdürlüğü’nde kayıtları olmadığı gerekçesiyle oy kullanamayacak.

Hürriyet'in haberine göre, Semra Bali ve Sinan Bali bugüne kadar tüm seçimlerde hiçbir sorun olmadan oy kullandı. Anne-oğul 30 Mart seçimleri için muhtarlıkta askıya çıkan seçmen listelerinde isimlerini kontrol etti, hiçbir sorun yoktu.

Muhtarlara dağıtılan seçmen pusulalarında ise isimleri yoktu. Sinan Bali bundan sonra yaşananları şöyle anlattı:
“Pusulaları bulamayınca Kadıköy Nüfus Müdürlüğü’ne başvurmamızı söylediler. Nüfus Müdürlüğü’nde annem ve bana ait adres kaydı görünmüyordu. Yani oturduğumuz evin kaydı görünmüyordu. Seçmen listesinden de bu sebeple düşürüldüğümüzü söylediler. Ardından Kadıköy İlçe Seçim Kurulu’nu aradım, düzeltme yapamayacağımı söylediler. Kadıköy’de CHP ve AKP’nin başvurusu üzerine bazı adreslere araştırma yapılmış. Güvenlik güçleri çeşitli evlerde, hanelerde, o adreslerde seçmen olup olmadığını kontrol etmişler ve bir şekilde bulunduğumuz adreste oturmadığımıza karar vermişler. Mahkeme kararıyla o adresler seçmen listesinden çıkarılmış. Moda’nın en eski ailelerindeniz. Hepimizin bilgilerine bu kadar kolay ulaşıldığı bir ortamda, yetersiz bilgilendirmeden dolayı oy hakkımız elimizden alındı. Bu sebeple oy kullanamayacağız. Bizim için üzücü bir durum. Uzun süredir oy kullanmayı bekliyorduk. O seçim heyecanına girmiştik.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler