HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş Havalimanı'na 3500 ağaç dikildi

Orman Genel Müdürlüğü ve Türk Hava Yolları arasında yapılan protokol kapsamında Muş Havalimanı'nda fidan dikimi için bir tören düzenlendi. Havalimanında 3500 adet sarıçam fidanı dikildi.

Ağaç dikim törenine Vali Vedat Büyükersoy, İl Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Fatih Yücekan, Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, Vali Yardımcısı Hasköy Kaymakamı ve Hava Meydan Amiri Bilgihan Bayar, İl Jandarma Komutanı J. Albay M. Erhan Arıkan, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Hava Meydan Komutan V. Hv. İkmal Albay Cem Kabakçı, Orman İşletme Müdürü Hüseyin Yaklav, Türk Hava Yoları Müdür V. Barış Donat ile kurum amirleri katıldı.

Törende konuşan Vali Büyükersoy, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapan mülki idare amirlerin, askerlerin, polislerin hatta diğer kurum müdürlerinin ağaç dikmesini arzu ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Mutlu olduğum hadise; ağaç dikmektir. Hep mutlu olmuşumdur ağaç dikerken. Çünkü toprakla, canlı bir varlığı buluşturuyoruz. Bundan daha büyük hadise olamaz. Bazı ağaçlar özellikle çınar, akçaağaç 800 yıl hatta 1000 yıl yaşayan varlıklar. Hangi birimiz şu kısacık ömrümüzde 1000 yıllık bir hatıra bırakabiliriz. Biz ağaçlara ekonomik olarak bakmıyoruz. Ormancılarımızın bakış açısını ben uygun görmüyorum. Ağaca ekonomik bakılamaz, onlar tabiatın süsüdür, tabiatın olmazsa olmazıdır. Ağaç sadece kereste amacıyla dikilen bir unsur değildir. Ağaç bize barışı, sevgiyi, huzuru mutluluğu aşılayan bir varlıktır. Ağacın olmadığı bir yerde, yalçın kayaların bulunduğu yerde insanın huzuru bulması, mutlu olması çok zordur. Onun için özellikle hem bir hatıra bırakması, hem de insanın mutluluğuna, huzuruna hatta insanın güvenliğine bu şekilde katkı sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü ağacın olduğu, yeşilin, ormanın olduğu yerde yaşayan insanlar, iç dünyalarıyla barışık olurlar. İç dünyasıyla barışık olan bir insanın toplumla veya diğer fertlerle kavgalı olması mümkün değildir. O insan huzurlu bir insandır, o insanın yaşadığı çevre mutlu bir çevredir. O çevrede terörün olması, o çevrede asayişin bozulması mümkün değildir. Bu bakımdan özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun toprağını ağaçla buluşturmamız şart. Ağaçla, ormanla buluşturduğumuz çevrede ki insanların çok daha huzurlu çok daha mutlu yaşayacaklarına inanıyorum.

Vali Büyükersoy, Türk Hava Yolları Muş Müdürünün kurum olarak miles&simeles kullanıcıları ve 2 yaşından küçük yolcuların adına fidan dikmek üzere bir kampanya başlattıklarını ve bu çerçevede Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında bu ağaçlandırma faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Büyükersoy, valilik olarak 1 milyon fidan dikmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler