HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müsellim Onbaşı uğurlandı: Bayrağın inmesine izin verilmez

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Müsellim Ünal şehit düştüğü Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı. Törende Ahmet Davutoğlu, gözyaşlarına hakim olamadı.

Müsellim Onbaşı uğurlandı: Bayrağın inmesine izin verilmez

Adıyaman'da güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada bölücü teröristlerin şehit ettiği 23 yaşındaki jandarma uzman onbaşı Müsellim Ünal için Adıyaman'da cenaze töreni düzenlendi.

Törene katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasında "Birileri al bayrağın ineceğini düşünüyorsa, bu ülkenin bölünebileceğini hayalinden geçiriyorsa, kardeş kavgalarının yaygınlaşacağını düşünüyorsa, her bedeli öderiz ama bunlara izin vermeyiz'' dedi.

-"ŞEHİTLERİMİZİN AKIBETİ BELLİDİR''-

Çanakkale savaşında ve Sarıkamış'ta canlarını verenlerle şehit asker Müsellem Ünsal'ın aynı makamda olduğunu belirten Davutoğlu, "Biz akıbetimizi 'hayrola' diye anarız ama şehitlerin akıbeti bellidir. Onların akıbeti cennettir. Bizler vatan hizmetini değişik lehçelerde yürütürken hep o makama ulaşmak için dua ederiz. Bir taraftan ailesinin hüznünü anlıyoruz ama bir taraftan tarihteki bütün şehitlerimiz gibi müsellem kardeşimize dua ediyoruz. Rahmetli şehidimize ithafen diyorum ki o bize hem yüce şehitlik makamını hatırlatıyor hem de üzerimize düşen vazifeleri, kahraman şehidimizin ruhu şad olsun'' dedi.

-"BEDEL NEYSE ÖDEMEYE HAZIRIZ''-

Törende konuşma yapan Başbakan Davutoğlu şunları kaydetti:

"Bölücü terör örgütü de, dolaylı maşalar da bilsinler ki 78 milyon son ferdine kadar şehidimizin üstüne örttüğümüz al bayrağı bu semalarda ebediyen dalgalandırmak için her türlü fedakârlığı yapmaya hazırdır. Bir tarafta Suruç'tan gelen terör saldırısı, bir taraftan Adıyaman'dan gelen şahadet haberi yüreğimizi dağladı. Bu stratejik topraklarda yaşamanın bedelini bize bir kez daha gösterdi. Bedeli neyse ödemeye hazırız ama bu bedelin karşılığı olarak birileri bu ülkenin bölünebileceğini aklından geçiriyorsa bilsinler ki her bedeli öderiz ama bunlara izin vermeyiz''

Şehit onbaşı Müsellem Ünal'ın naaşı Kayseri'de defnedilecek.

(ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler