HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş’ta biri asker 2 kişiyi PKK kaçırdı

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada biri asker iki kişinin Muş'ta PKK tarafından kaçırıldığı duyuruldu.

Muş’ta biri asker 2 kişiyi PKK kaçırdı

Mardin İl Jandarma Komutanlığında görevli olan ve ismi henüz öğrenilemeyen uzman çavuş yıllık iznini alarak memleketi Erzurum’a geldi. Uzman çavuş, bu sabah saatlerinde televizyon vericilerinin tamir ve bakımını yapan bir şirkette çalışan arkadaşıyla Muş’un Varto ilçesine bağlı Baltaş Köyüne gitti. İsmi öğrenilemeyen şirket çalışanı Baltaş Köyündeki radyolink istasyonunu kontrol etti. Erzurum’da bulunan şirket merkeziyle, çalışan arasında saat 13.00’da bağlantı kesilince durum jandarmaya bildirildi. Jandarma ekipleri Baltaş Köyü civarında ilk olarak helikopterle arama yaptı. Bir sonuca ulaşamayan ekipler, uzman çavuş ve şirket çalışanının bulunması için çalışmalarına devam ediyor. Yetkililer, olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

MUŞ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: PKK KAÇIRMIŞ OLABİLİR

Açıklamada, "Yapılan çalışmalarda şahısların 18 Mayıs tarihinde Erzurum'un Hınıs ilçesinden Muş'a saha çalışması yapmak için 25 AV 528 plakalı araçla yola çıktıkları ve bir daha kendilerinden haber alınamadığı tespit edilmiştir. Uzman onbaşının Mardin'den izinli olarak Erzurum'a geldiği ve çocukluk arkadaşı olan uydu görevlisiyle kırsalda radyolink saha çalışmasına katıldığı anlaşılmıştır. Şahısların PKK terör örgütü mensuplarınca kaçırılmış olabilecekleri değerlendirilmekte olup ilimiz genelinde bulunmalarına yönelik her türlü arama, tarama ve yol kontrolü faaliyetleri devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

TSK AÇIKLADI: PKK KAÇIRDI

TSK'nın internet sitesinden verilen bilgide, "Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Muş / Merkez Mescitli Köyü ile Bostankent Köyü arasında kalan bölgede, biri Jandarma Uzman Onbaşı olmak üzere iki kişi kaçırılmıştır" denildi. Olay gece saat 20.30'da meydana geldi. Konuyla ilgili adli tahkikatın başlatıldığı bildirildi.

Öte yandan dün gece aynı saatlerde Bölücü Terör Örgütü mensubu iki terörist Diyarbakır'ın Hani ilçesi Jandarma Komutanlığı Unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler