HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muş’ta serinlemek için suya giren çocuk boğuldu

Muş'un Bulanık ilçesinde serinlemek için baraj göletine giren 7 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti. Bir çocuk da boğulmaktan son anda kurtarıldı.

Alınan bilgilere göre, Ramazan Bayramı dolayısıyla Çanakkale'den annesiyle Bulanık ilçesine bağlı Olurdere köyündeki dedesini ziyarete gelen Murat Yapıcı, arkadaşlarıyla Somun mezrasında Alpaslan-1 Baraj Göleti'ne girdi. Yapıcı, bir süre sonra akıntıya kapılarak, kıyıdan uzaklaştı. Kendinden yaşça büyük olan Özgür Çelik, Murat Yapıcı'nın yanında bulunan bir çocuğu boğulmaktan son anda kurtarırken, 7 yaşındaki Murat'a yardım edemedi.

Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, bölgede arama çalışması başlattı.

AFAD ekipleri ve köylülerin birlikte arayışları sonuç veremeyince devreye balık adamlar girdi. Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç ekibi alanda çalışma yaptı. Dalgıçlar çalışma öncesinde bir çocuğu boğulmaktan son anda kurtaran 12 yaşındaki Özgür Çelik'ten bilgi aldı. Arkadaşının boğulduğu yeri taş atarak gösteren Özgür Çelik, ekiplerin çalışmalarını kolaylaştırdı. Arama çalışmaları sırasında minik Murat'ın yakınları fenalık geçirdi. Yaklaşık 4 saatlik su altı aramasının ardından 7 Yaşındaki Murat Yapıcı'nın cesedine ulaşıldı.

Ceset savcılık incelemesi için Bulanık Devlet Hastanesi morguna götürüldü. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler