HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Müvekkillerimiz sabah adliyede olacaklar'

'Paralel yapı' soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkan 17 polisin avukatları adliye önünde açıklama yaparak karara tepki gösterdi.

Avukatlar polislerin yarın adliyeye gelerek teslim olacağını belirtti.

Paralel yapı iddialarının "Casusluk” ayağına ilişkin yürütülen soruşturmada savcının itirazı üzerine nöbetçi hakimlik aralarında Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ömer Köse'nin de bulunduğu 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Akşam saatlerinde çıkan bu karar üzerine şüpheli polislerin avukatları Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Burada bir süre baro odasında itiraz dilekçelerini hazırlayan avukatlar daha sonra adliye önünde basın açıklaması yaptılar. Açıklama yapan Av. Ömer Turanlı yakalama kararına tepki gösterdi. Kararın hukuksuz olduğunu iddia eden Turanlı, "Bu kişilerin yakalanmasını gerektirir bir durum yoktur.Bu insanlar çağrıldıklarında gelir ifadelerini verirler diye bir sulh ceza hakimin kararı var. 2. Sulh Ceza hakimi tam tersi yönünde bir karar vererek yakalama kararı çıkardı” dedi.

Karar üzerine adliyeye geldiklerini belirten Av. Turanlı sözlerine şöyle devam etti: "Burada savcı Fidan'ın olmadığını tespit ettik. Adliyenin nöbetçi savcısının da olmadığını gördük. Yoksa biz müvekkillerimizi burada bu saatte hazır etmek istedik. Ancak ifade sorgu alacak kimse yok. Müvekkillerimiz sabah adliyede hazır olacaktır. Şu an müvekkillerimiz gelse de sorgulayacak hakim yok. Biz bu kararı kasıtlı olarak görüyoruz.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler