HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müzisyen ruhsatsız silah satarken yakalandı

İstanbul Emniyeti silah ticareti ve silah kaçakçılığının önlenmesine yönelik yaptığı operasyonla eğlence mekanlarında müzisyenlik yapan Günter B.yi gözaltına aldı. Günter B.'nin kullandığı otomobilde ve evinde yapılan aramalarda 10 tabanca, 5 susturucu, 2 tabanca lazeri, 642 değişik çapta mermi ile polis frekansları yüklü el telsizi ele geçirildi. Günter B. emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul’da, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah ticareti ve kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmada, şarkıcı Günter B'nin silah kaçakçılığı yaptığı yönünde bilgi aldı.

Teknik ve fiziki takibin ardından ekipler geçtiğimiz çarşamba günü Silivri’de Günter B.'nin aracını durdurdu. Araçta yapılan aramada 2 tabanca bulundu. Günter B., gözaltına alındı.

“SİLAHLARI KOLEKSİYON İÇİN ALDIM. BAŞKA BİR AMACIM YOKTU”

Ekipler, araçtaki arama ile eşzamanlı olarak şarkıcının evine de girdi. Evinde yapılan aramada 8 tabanca, 5 susturucu, 2 lazer işaretleme cihazı, 642 mermi, polis kanalı yüklü telsiz ele geçti. Günter B., emniyette hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, “Silahları koleksiyon için aldım. Başka bir amacım yoktu” dediği öne sürüldü.

Günter B. emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis, Günter B’nin silahları ve diğer malzemeleri nereden temin ettiğine yönelik çalışmasının sürdüğünü bildirdi. (DHA)




En Çok Aranan Haberler