HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NASA çalışanı FETÖ'den adliyede

NASA’da fizik alanında 1 yıl boyunca görev yaptığı öğrenilen bilim adamı Halim N. ile birlikte aralarında katip ve infaz koruma memurlarının olduğu 14 kişi adliyeye sevk edildi.

NASA çalışanı FETÖ'den adliyede

Kocaeli’de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında daha önce NASA’da görev yapan bir bilim adamı, 2 vali yardımcısı ile aralarında katip ve infaz koruma memurlarının bulunduğu 14 kişi adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kocaeli Vali Yardımcıları Abdülkadir Güven ve Adnan Çimen, 2010 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde NASA’da (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) fizik alanında 1 yıl boyunca görev yaptığı öğrenilen bilim adamı Halim N. ile birlikte aralarında katip ve infaz koruma memurlarının olduğu 14 kişi adliyeye sevk edildi.

Polislerin arasında adliyeye götürülen Halim N.’nin gülümsemesi dikkat çekti. Soruşturma kapsamında hazırlanan dosyalar polisler tarafından adliyeye taşındı. (DHA)

_

NASA:_

National Aeronautics and Space Administration - Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi

Amerika Birleşik Devletleri'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan kurum. 29 Temmuz 1958 tarihinde ABD Başkanı Dwight Eisenhowertarafından kurulmuştur. Daire, 1 Ekim 1958 tarihinden itibaren askeri amaçlardan ziyade sivil alanda barışçıl bir şekilde faaliyet göstermeye başlamıştır.

NASA, Ay'a dönük Apollo uçuşlarında, Skylab uzay istasyonu ve daha sonra uzay mekiği gibi çalışmalarla her zaman ABD'nin uzay çalışmalarına yön vermiştir. Günümüzde NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu desteklemekte ve yeni Ares I ve Ares Viniş araçlarını geliştirmektedir. Uzay programı çalışmalarının yanı sıra uzun vadeli sivil ve askeri roket çalışmaları da NASA'nın çalışma alanlarının arasındadır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler