HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"NASA'ya göndereceğim"

Ordu'da bakırcılık yapan 89 yaşındaki Harutyum Artun, Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ndeki bir vadide bulduğu 4 kilogram ağırlığındaki kaya parçasının göktaşı olduğunu ileri sürdü

Kaya parçasını işyerinde özenle muhafaza eden Artun, Ben madenleri bildiğim için bu kaya parçasının bir göktaşı olduğunu düşünüyorum. O nedenle bunun araştırılmasını istiyorum. Ama bunu Türkiye'de incelenmesi çok zor. NASA'ya göndermek istiyorum diye konuştu.

Ordulu Harutyum Artun, yaklaşık 2 yıl önce Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde bir arkadaşını ziyarete etti. Daha sonra arkadaşlarıyla Sorgun'da bir vadide gezmeye çıkan Artun, burada bulduğu bir kaya parçasını alarak Ordu?ya getirdi. Kaya parçasını inceleyerek göktaşından kopan bir parça olduğunu düşünen Harutyum Artun, bunun incelenmesini istedi.

Göktaşı parçalarının Türkiye'de incelenemediğini belirten Artun, Yozgat Sorgun?da bir arkadaşı ziyarete gittik ve bunu vadide gördüm. Ben bunun göktaşı olduğunu düşünüyorum. 4 kilogram ağırlığındaki bu parçayı NASA'ya gönderip incelenmesini istiyorum. Bu parçanın içinde maden, altın, krom, bakır, gümüş var. Bu kütle dünya atmosferine giriyor, atmosferde eriyor bu kadar kalıyor. Ben bunun parasında pulunda değilim. Önemli olan bunun araştırılması diye konuştu.

Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde Karadeniz açıklarına geçen yılın Aralık ayında göktaşı düştüğünü, bunun da çevredeki güvenlik kameralarına yansıdığını da hatırlatan Harutyum Artun, Bu taşı bulduğumda pek kimsenin dikkatini çekmemişti. Birkaç senedir merak ediyorlar geliyorlar. Bakıp gidiyorlar. Yavaş yavaş merak sardı. Ben getirdiğim zaman kimse bakmıyordu bile. Ordu'ya düşen göktaşından sonra gelen çok oldu dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler