HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nazilli'de 10 kişiye gözaltı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, küçük kızların şikayetiyle ortaya çıkan cinsel istismar iddiasıyla ilgili operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Nazilli'de 10 kişiye gözaltı

18 yaşından küçük kız çocuklarını taciz ve fuhşa teşvik ettiği öne sürülen kişilere yönelik operasyonda bir kişinin daha arandığı öğrenildi. Ayrıca cinsel istismar delili kayıtların yer aldığı CD, taşınabilir harici bellek, cep telefonu ve görüntülerin kaydedildiği bilgisayar ele geçirildi.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, ilçe merkezi başta olmak üzere yetiştirme yurdunda kalan 18 yaşından küçük kız çocuklarını alkol ve uyuşturucu maddeye alıştırdığı, taciz ve fuhşa teşvik ettiği iddia edilen 11 şüpheliden 10'u yakalandı. Zanlılarından birisinin kamu personeli olduğu öne sürüldü. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "Nazilli'ye bağlı İsabeyli beldesinde bulunan 80. Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınmakta olan kız çocuklarından bazılarının yurttan kaçtıkları, dışarıda kaldıkları süre içerisinde de alkol ve uyuşturucu madde kullanmaya alıştırıldığı şikayet üzerine öğrenildi. Alkol ve uyuşturucu madde kullandıkları esnada kötü niyetli şahısların cinsel istismarına maruz kaldıkları yönünde ihbar ve şikayetler üzerine Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda soruşturma başlatıldı. Aydın İl Jandarma ve Nazilli İlçe Jandarma komutanlıklarınca başlatılan teknik takip sonucunda, 11 şüphelinin evinde ve iş yerinde yapılan aramalarda birçok uyuşturucu madde ile yaşı küçük çocuklara yönelik cinsel istismar delili kayıtlar olan CD, taşınabilir harici bellek, cep telefonu ve görüntülerin kaydedildiği bilgisayar ele geçirildi. Şüphelilerin, 80. Yıl Çocuk Yuvası'nda görevli memurlardan olmadığı ve tamamının sivil şahıslardan oluştuğu belirlendi. 10 mağdur çocuğa yönelik cinsel istismar yapıldığı tespit edildi."

Soruşturma kapsamında şüpheli ve mağdurların ifadelerinin psikolog ve avukat nezaretinde alınmasına devam edildiği bildirilen açıklamada şöyle denildi: "Mağdur ve şüpheli ifadeleri doğrultusunda soruşturma derinleştirilerek devam edecektir. Mağdur, yaşı küçük kız çocuklarına yönelik olarak cinsel istismar suçunun şüpheliler tarafından kalacak yer, yiyecek, içecek, para,kontör, hediye, alkol ve uyuşturucu madde gibi iradelerini etkileyecek vaatlerde bulunmak suretiyle ya da mağdurların idrak edemeyeceği tarzda aşk, sevgi, eğlence ve evlilik gibi güzel sözlerle hileli bir şekilde yollar kullanılarak gerçekleştirildiği, bazı mağdurların ses ve görüntükaydını yaparak, bu kayıtları şantaj ve tehdit aracı olarak kullanmak suretiyle bu suçları işledikleri tespit olunmuştur.

Mağdur kız çocuklarından birçoğunun daha önce İsabeyli beldesinde bulunan 80. Yıl Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklar olduğu, dördünün de halen yurtta kalan kız çocuğu olduğu tespit edilmiştir. İsabeyli 80. Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda görev yapan görevlilerden hiçbirisi, şüpheli olarak gözaltında değildir. Soruşturma, Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı'nca başsavcılığımızın koordinasyonunda yürütülmekte olup şüphelilerin sorgusu halen Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sürdürülmektedir."

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler