HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nazımiye'deki olaylarla ilgili 8 kişi gözaltına alındı

Tunceli Valiliği, Nazımiye İlçesi'nde bir polisin şehit edildiği ve 2 PKK'lının ölü ele geçirildiği olayların ardından, 8 kişi gözaltına alındı.

TUNCELİ, (DHA) - Tunceli Valiliği, öldürülen PKK'lıların geldikleri araçta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini açıkladı.

Nazımiye İlçesi'nde önceki gün iki farklı noktadan Nazımiye İlçe Emniyet Amirliği ve Kaymakamlık Lojmanı'na saldırı düzenleyen PKK'lılar, Özel Harekatçı polis memuru Ali Riza Güneş şehit ederken çıkan çatışmada 2 PKK'lı ölü olarak ele geçirildi. Tunceli Valiliği, saldırganların kullandığı araç ve çok sayıda silah ile mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı. Valilik açıklamasında, olaydan sonra yapılan operasyonda 8 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, şöyle denildi:

"28 Ağustos 2015 günü bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından Nazımiye İlçe Emniyet Amirliği ve Kaymakamlık Lojmanlarına gerçekleştirilen saldırıyla ilgili olarak, teröristlerin olay yerine gelirken kullandıkları tahmin edilen araç içerisinde; 1 adet RPG-7 roketatar silahı, öldürülen 2 PKK'lının üzerinde ise, 2 adet Kalaşnikof, 17 adet şarjör, çok sayıda mühimmat, 1 adet 40 milimetre bombaatar tüfeği, bu tüfeğe ait mühimmat, 1 adet antitank ve antipersonel roketatar mermisi, 1 adet F-1 el bombası, 2 adet el bombası, 1 adet telsiz, bol miktarda Kalaşinkof fişeği, örgütsel doküman ve malzeme ele geçirilmiştir. Olay sonrasında terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 8 şahıs gözaltına alınmış, şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramada 4 adet dizüstü bilgisayar, 13 adet cep telefonu ve 1 adet pompalı tüfek ele geçirilmiştir. Bölücü terör örgütüne yönelik geniş çaplı operasyonlara devam edilmektedir."

PKK'LILAR GIDA MADDESİ VE SİGARA TAŞIYAN KAMYONETİ KAÇIRDI

Tunceli Valiliği açıklamasında, gıda, temizlik ve sigara yüklü özel bir şirkete ait kamyonetin de PKK'lılar tarafından kaçırıldığı ifade edilerek, şu bilgilere yer verildi:

"29 Ağustos 2015 günü Tunceli- Ovacık Venk Köprüsü mevkiinde özel bir şirkete ait araç, silahlı 4 bölücü terör örgütü mensubu tarafından yolu kesilmek suretiyle içerisinde bulunan gıda, temizlik ve sigara ile muhtelif malzemeler ile birlikte gasp edilmiş, araç şoförü serbest bırakılmıştır."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler