HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nizip'te 2 bin 500 kişide zehirlenme belirtisi

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde içtikleri şebeke suyundan rahatsızlanan 2 bin 500 kişi, zehirlenme şüphesiyle başvurdukları hastanelerde tedavi edildi.

Nizip'te 2 bin 500 kişide zehirlenme belirtisi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Fatma Şahin, gerekli önlemlerin alındığını kaydederek, Ankara’ya gönderilen şebeke suyu numunesinin laboratuar sonuçları açıklanıncaya kadar vatandaşlardan suyu kaynatarak içmelerini önerdi.

136 bin nüfuslu Nizip'te şebeke suyundan içen 2 bin 500 kişi, geceden bu yana ishal ve kusma belirtileriyle ilçedeki hastanelere başvurdu. Hastanelerde serum tedavisi uygulanan rahatsızlanan tüm kişiler taburcu edildi. Hastanelerde yoğunluğa neden olan olay nedeniyle Nizip Devlet Hastanesi'nde kriz masası oluşturuldu. Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri tarafından da ilçenin şebeke suyundan alınan numuneler incelenmek üzere Ankara’ya gönderildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN: İLK TAHLİLLER TEMİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gerekli tedbirlerin alındığını şebeke suyuyla ilgili yapılan ilk tahlillerin temiz olduğunu söyledi. Şahin, şebeke suyunun klor oranını arttırdıklarını ifade ederek, "Konuyu haber alır almaz, tahlil için gerekli numuneleri alarak sudaki klorlama oranımızı arttırdık. Laboratuardan gelen ilk sonuçlarda suyun kalitesinde bir sorun olmadığı görüldü. Buna rağmen ileri bir tahlil için numune alarak Ankara'ya gönderdik. Buradan çıkacak sonuçlara kadar vatandaşlarımıza suyu kaynatarak içmesini öneriyoruz" dedi.

KAYMAKAM: 2 BİN 500 VATANDAŞIMIZ HASTANEYE BAŞVURDU

Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğlu ise zehirlenme belirtilerinin kaynağını halen tespit edemediklerini aktararak şunları söyledi:

"Hastanelere gelen vakaların hepsinde ishal ve kusma şikayetleri var. Bu duruma neyin sebep olduğunu halen bilmiyoruz. İçme suyu numuneleri alınarak laboratuara gönderildi. Şu anda 2 bin 500 vatandaşımız bu belirtilerle hastaneye müracaat etmiş durumda. Konuyla ilgili araştırmamız sürüyor. Ancak ilçedeki vatandaşlarımız kullanmış oldukları şebeke sularını kaynatarak içmeleri ve hijyene çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu nedenle de konuyla ilgili yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda Hıfzı Sıhha Kurulu’nun kararı gereğince ilçedeki su depolarının rutin olarak klorlanması kararı alınmış ayrıca Nizip Devlet Hastanesi’nin yanı sıra ilçedeki Aile Sağlığı merkezlerinin de 4 gün boyunca 24 saat şeklinde açık kalması kararına varılmıştır."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler