HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2 askerden kötü haber

Bugün sabaha karşı biri İstanbul'da diğeri Kütahya'da vatani görevlerini yapan ve ikisi de 21 yaşında olan askerlerden kötü haber geldi.

Er Levent Besin, Atatürk Havalimanı'ndaki nöbet tuttuğu kulübede karnından yaralandı. Er Mehmet Erdem ise Askeri Gazino Müdürlüğü'ndeki nöbet kulübesinde ölü bulundu.

Olay, saat 03.45'te Atatürk Havalimanı Ataköy yönündeki nöbet kulübesinde meydana geldi. İddiaya göre, er Levent Besin'in nöbet tuttuğu kulübeden silah sesi yükseldi. Silah sesini duyan diğer nöbet kulübesindeki asker, durumu Atatürk Havalimanı Jandarma Koruma Bölük Komutanlığı'na bildirdi.

NASIL ATEŞLENDİ?

Bu sırada Türk Hava Yolları'nın yeni kargo binasındaki çalışanlar da, THY nöbetçi doktorluğunu arayıp, askeri nöbet kulübesinden silah sesi yükseldiğini ve yaralı olabileceğini haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ile bölük komutanlığındaki yetkililer, yerde kanlar içerisinde yatan askerle karşılaştı. Karnından yaralanan asker ilk müdahalenin ardından ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ameliyata alınan Besin'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Jandarma ekipleri, er Levent Besin'in yaralanmasına neden olan tüfeğin nasıl ateşlendiği araştırıyor.

KANLAR İÇİNDE BULUNDU

İddialara göre, Kütahya Askeri Garnizon Müdürlüğü'nde saat 02.00 - 04.00 nöbeti için değişime giden görevliler, nöbet kulubesindeki askeri kanlar içerisinde buldu. Durumu nöbetçi astsubaya bildiren askerler, daha sonra sağlık ekiplerini aradı. 112 Acil ekipleri, askerin sol göğsünden aldığı kurşun ile hayatını kaybettiğini belirledi.

Bitlis Tatvan nüfusuna kayıtlı ve 3 aylık asker olduğu öğrenilen Mehmet Erdem'in cenazesi, Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler