HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nöbetteki hemşireler kör oldu

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde skandal bir olay ortaya çıktı.

Nöbetteki hemşireler kör oldu

Hastanede staj yapan hemşireler gece dinlenmeleri için Ultraviyole Işınla Sterilizasyon Odası’na yönlendirildi. Hemşireler, ‘ultraviyole ışığı’ gece lambası zannetti. Sabah görme kaybıyla uyandılar.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Said Berilgen, stajyer iki hemşirenin hastanede dinlenmek için girdikleri odada maruz kaldıkları ışık sonucu görme yetisini kaybettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "İki stajyer hemşiremiz, hastanemiz göz servisinde yatırılmış, 3 gün tedavi edilmiştir, ilgili bölümün hocaları tarafından görülmüştür. Şu anda görmelerinde hiçbir kayıp yoktur" dedi.

ULTRAVİYOLE IŞIĞININ OLDUĞU ODADA DİNLENDİRDİLER

Berilgen, makamında düzenlediği basın toplantısında, bazı basın yayın organlarında "hastanelerinin plastik cerrahi servisinde stajyer olarak görev yapan iki hemşirenin sterilizasyon odasında ultraviyole ışığa maruz kaldığı ve stajyerlerden birinin kör olduğu, diğerinin ise görme yetisini büyük oranda kaybettiği" yönünde haberler yer aldığını belirtti.

Plastik cerrahi servisinde stajyer iki hemşirenin geçen hafta sonu nöbet tutarken dinlenmek için hasta odalarından birine girdiğini ifade eden Berilgen, "Mikroplardan steril etmek için açılan ultraviyole ışığının olduğu bir odaya dinlenmek için girmişler. Bunun ultraviyole ışık olduğunu fark edince de odadan çıkmışlar fakat 1-3 saat o odada kaldıklarını ifade etmektedirler" diye konuştu. Haberdeki iddialarda ise stajyer hemşirelere o odaların kadrolu hemşireler tarafından gösterildiği söyleniyordu.

HEMŞİRELER GÖZ BÖLÜMÜNDE TEDAVİ OLMUŞ

Basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Berilgen, şunları söyledi:

"Basında çıkan haberde, iki hemşireden birinin gözünün kör olduğu, birinin ise görmesinin çok düştüğü belirtilmiştir. Bu, tamamen yanlıştır. İki stajyer hemşiremiz, hastanemiz göz servisinde yatırılmış, 3 gün tedavi edilmiştir, ilgili bölümün hocaları tarafından görülmüştür. Şu anda görmelerinde hiçbir kayıp yoktur. Retina tomografisi dediğimiz gözün arkasındaki retinanın hücresel olarak tabakalarına kadar çekildiği bir yöntemle tomografileri çekilmiş ve bunda da herhangi bir kayıp saptanmamıştır. Her iki hemşire hanım da sağlıklı ve net bir görmeyle taburcu edilmiş ve istirahat verilmiştir."

STAJYER HEMŞİRELERİ DİKKATSİZLİKLE SUÇLADI

Berilgen, söz konusu haberlerde, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulduğundan bahsedildiğini dile getirerek, "Fakat böyle bir şey yoktur. Bunu da Başsavcılık tarafından teyit ettik, kişilerden de öğrendik. Sonuçta her iki hemşire hanımın görmesinde herhangi bir problem yoktur. Bu haber, tamamen yalan bir haberdir. Stajyer hemşirelerimizin dikkatsizliklerinden, ultraviyole ışığının açık olduğu bir hasta odasında dinlenmelerinden kaynaklanmıştır" dedi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler