HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nuri Ergin'in oğullarına operasyon

Kırklareli merkezli suç örgütü operasyonunda Nuri Ergin’in çocuklarından Anıl Ergin’in de aralarında bulunduğu 14 kişi polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

Nuri Ergin'in diğer oğlu Nurettin Ergin ise çıkan çatışmanın ardından polisin elinden kaçtı. Anıl Ergin’in, İstanbul Halkalı'daki lüks bir villanın havuzunda yakalandığı ortaya çıktı.

Edirne’de 6, Kırklareli’nde 5, İstanbul’da ise 3 şüpheli yakalanırken, Nurettin Ergin silahlı çatışma sonucu kaçtı, kardeşi Anıl Ergin ise polise ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir süre önce suç örgütü kurarak çek ve senet tahsilatı yaptığı belirlenen kişilere yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Kırklareli’nin yanı sıra Edirne ve İstanbul’da şüphelileri tespit edilen operasyon kapsamında Karagümrük çetesi lideri Nuri Ergin’in çocukları Nurettin ve Anıl’ın bulunduğu şüpheliler izlemeye alındı. Bu sabah 06.00 sıralarında Kırklareli polisi operasyon için düğmeye bastı. 16 farklı adrese mahkeme kararıyla eş zamanlı operasyonlar düzenleyen Kırklareli polisi Edirne’de 6, Kırklareli’nde 5, İstanbul’da ise 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

NURETTİN KAÇTI, ANIL GÖZALTINDA

Kırklareli polisi tarafından düzenlenen operasyonda Nuriş lakaplı Karagümrük çetesi lideri Nuri Ergin’in çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmakla suçlanan oğulları Nurettin Ergin ve Anıl Ergin’de kıstırıldı. Anıl Ergin, polis ekiplerince gözaltına alınırken, ağabeyi Nurettin ise İstanbul Halkalı da polis ekipleriyle çatıştı. Bir süre devam eden çatışmanın ardından Nurettin Ergin, polisin elinden kaçtı.

9 TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Kırklareli merkezli düzenlenen operasyonda Nurettin Ergin’in yanı sıra Edirne’de de bir şüphelinin baskın sırasında kaçarak firar ettiği öğrenildi. Aralarında kadınların da bulunduğu şüpheliler Edirne, Kırklareli ve İstanbul’da sağlık kontrolünden geçirilirken, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 9 adet tabanca, silahlara ait mermi, çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Operasyon sürüyor.

EDİRNE’DE POLİSİN ELİNDEN KAÇMIŞTI

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Nuri Ergin’in küçük oğlu Anıl Ergin, yol kontrolü sırasında aranması olduğu gerekçesiyle geçen 11 Mayıs günü Edirne’de gözaltına alınmış, kalp rahatsızlığı olduğunu söylediği için tedaviye götürüldüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden firar etmişti. Ergin’in firarına yardım ettiği gerekçesiyle 2 görevli polis memuru açığa alınarak haklarında soruşturma başlatılmıştı.

KIRKLARELİ’NE GETİRİLDİ

Kırklareli merkezli 3 ilde 'suç örgütü' operasyonu kapsamında İstanbul’da gözaltına alınan Karagümrük çetesi lideri Nuriş lakaplı Nuri Ergin’in oğullarından Anıl Ergin, beraberindeki 2 şüpheli ile birlikte Kırklareli’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Kırklareli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince araçlardan indirilen Anıl Ergin’in de aralarında bulunduğu 3 şüpheli, elleri kelepçeli olarak Kırklareli Devlet hastanesi acil servisine getirildi. Sağlık kontrolünün ardından yeniden polis aracına konulan Ergin ve 2 şüpheli, ifadelerinin alınması için Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

HAVUZ KEYFİNDE YAKALANDI

Anıl Ergin’in, İstanbul Halkalı’daki lüks bir villanın havuz kenarında keyif yaparken yakalandığı ortaya çıktı. Özel Harakat ekiplerinin de katıldığı operasyonda, polisle çatışan ağabey Nurettin Ergin’in ise kaçtığı belirtildi. Gözaltına alınan 14 şüpheli operasyonun merkezi olan Kırklareli’ne getirilerek sorguya alındı. Soruşturma sürüyor. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler