HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nusaybin'de 2 asker ile 1 korucu şehit oldu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit sayısı 3'e yükseldi. Güvenlik güçlerine yönelik saldırıda astsubay Selçuk Karabakla'nın ardından bir binbaşı da şehit oldu

Dicle mahallesinde, teröristler güvenlik güçlerine saldırı düzenledi.

Saldırıda yaralanan 3 asker hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Astsubay Üstçavuş Selçuk Karabakla kurtarılamadı.

Fırat mahallesinde de teröristlerin saldırısı sonucu ağır yaralanan bir binbaşı, hastanede şehit oldu.

İlçede rahatsızlanan çocuğunu doktora götüren korucu Adnan Durak da teröristlerin silahlı saldırı sonucu şehit oldu.

Şehit Binbaşı Turgay Çelik ile Astsubay Selçuk Karabakla'nın Bingöl'den bir süre önce geçici görevle Nusaybin'e gittikleri belirtildi.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı da saldırıyla ilgili olarak internet sitesinde şu açıklamayı yaptı:"04 Nisan 2016 Pazartesi günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmişler ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, TürkSilahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ÇOCUĞUNUN GÖZÜ ÖNÜDE ŞEHİT ETMİŞLER

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Tepealtı korucubaşı Adnan Durak'ın haince düzenlenen saldırı da şehit edildiğini belirterek, "Her zaman olduğu gibi bir babayı evladının gözü önünde şehit etmişler. Acımız tarif edilemez. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Korucu camiası olarak kanımızın son damlasına kadar mücadelemize devam edeceğiz'' dedi.

KORUCUBAŞI PUSUYA DÜŞÜRÜLMÜŞ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan korucubaşı Adnan Durak'ın terör örgütü PKK mensuplarınca silahlı saldırıya uğradığı Aile Sağlığı Merkezine, "oğlunun aşısı var" denilerek çağrıldığı belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Tepealtı Mahallesi'nde oturan korucubaşı Durak'ın (48) Girmeli Aile Sağlık Merkezi'nin girişinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olduğu olayla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Durak'ın, telefonla gelen "oğlunun aşışı var" şeklindeki bilgi üzerine Girmeli Aile Sağlığı Merkezine gittiği tespit edildi.

Saldırı anında Durak'ın yanında eşi Peyruze, kucağında 3 aylık oğlu Bünyamin ile yanında 3 yaşındaki kızı Armin'in de bulunduğu belirtildi. Saldırısı sonrası çıkan arbedede korucubaşının eşi Peyruze Durak da yaralandı.

Durak, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Durak'ın bugün doğum günü olduğu, doğum gününde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit edildiği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüdürülüyor.

Korucubaşı Adnan Durak, Girmeli Aile Sağlık Merkezi yakınında teröristlerin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

(AJANSLAR)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler