HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nusaybin'de hastalar hastaneye beyaz bayrakla gittiler

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 5'inci gününe giren sokağa çıkma yasağı, yaşlılar ve hastaları olumsuz etkiledi.

Nusaybin'de hastalar hastaneye beyaz bayrakla gittiler

Hastaneye gitmesi gereken diyaliz hastaları, beyaz bayrakla sokağa çıkarak ambulansa doğru yürüdü. Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilçede şu ana kadar 70’in üzerinde barikat ve hendeğin kapatıldığına dikkat çekilerek, bomba düzeneklerinin kontrollü bir şekilde imha edildiği kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, Yenituran Mahallesi Sakarya Caddesi'nde oturan diyaliz hastası H. T., Nusaybin Devlet Hastanesi'ne gitmek istedi. Eşi ve gelini de kendisini yalnız bırakmadı. Bunun üzerine 3 kişilik aile, taşıdıkları beyaz bayrakla Dörtyol bölgesine geldi. Dörtyola gelen 112 Acil Servis Ambulansı, yaşlı adamı alarak Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Mardin Valiliği’nce, Nusaybin ilçesinde 5’inci gününde devam eden sokağa çıkma yasağına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, bugün öğle saatlerinde ilçe merkezinde bulunan Zeynel Abidin Mahallesi’ne giren polis ekiplerinin iş makineleriyle teröristler tarafından açılan hendekleri kapattığı belirtildi. Açıklamada, ilçede şuana kadar 70’in üzerinde barikat ve hendeğin kapatıldığına da dikkat çekilerek, bomba düzeneklerinin kontrollü bir şekilde imha edildiği kaydedildi.

Avrupalı parlamenterlerin Nusaybin’e girişine izin verilmedi

Nusaybin ilçesinde yaşananları yerinde görmek isteyen Avrupa Parlamentosu üyelerinin Nusaybin'e girişine izin verilmedi. Bütün çabalarına rağmen yetkilileri ikna edemeyen heyet, bunun üzerine Cizre’ye hareket etti. HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ise "Ben de yürüyerek giderim" diyerek, tarlalardan Nusaybin'e girmek için tek başına yürüyüş başlattı.

Aralarında Yeşiller Partisi Avusturya Ulusal Parlamento Milletvekili Berivan Aslan, Hollanda Sosyalist Partisi Milletvekili Sadet Karabulut, Almanya Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili Inge Höger’in de bulunduğu Avrupalı parlamenterler, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Barış Bloku Eş Sözcüsü Nuray Sancar, Gazeteci Celal Başlangıç ve Barış Bloku heyeti Nusaybin ilçesine 14 km kala askerler tarafından durduruldu.

Askerlerle yapılan görüşmeye rağmen heyetin ilçeye girişlerine izin verilmedi. Heyette bulunan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ile konuya ilişkin görüştü. Ancak Vali Koçak da can güvenliği gerekçesiyle ilçeye girişe izin vermedi.

TEK BAŞINA YÜRÜYÜŞ BAŞLATTI

Avrupa'dan gelen heyete izin verilmemesi üzerine dünden bu yana kente girmek için nöbet tutan HDP'li vekillerden Mithat Sancar, "Ben de yürüyerek giderim" diyerek, tarlalardan Nusaybin'e girmek için tek başına yürüyüş başlattı. Avrupalı heyet ise Cizre’ye hareket etti.

Avusturya Yeşiller Partisi Milletvekili Berivan Aslan. 12 kişilik Avrupa delegasyonu ile buraya geldiklerini söyledi. Almanya, Avusturya ve Hollanda’dan gelen heyetlerin burada olduğunu belirten Aslan, "Görüyoruz ki özellikle bizim için hazırlanan bir barikat var. Kaygılarımız var. Buradaki insan haklarının çiğnemesinden dolayı kaygılarımız var. Buradaki insanlara ses olabilmek için buraya geldik. Ama şimdi kaygılarımız daha da arttı. Daha neler olacak diye oradaki insanlar için kaygılarımız var. Şehre 14 km kalmasına rağmen burada bekletiliyoruz. Bizler bu barikatlardan dolayı susmayacağız. Daha fazla direneceğiz.” dedi

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise Barış Blokunun çağrısı ile toplandıklarını söyledi. Tüzel, "Avusturya, Almanya ve Hollanda'dan parlamenterler, sendikacılar, gazeteciler olarak Nusaybin’e geldik. Burada yerinde gözlem yapacak ve raporlar hazırlayacaklar. Ancak Nusaybin’e 14 km kala bu heyetin askerler tarafından önü kesildi. Mardin Valisi ile görüştük. Bu olayın hukuksuz olduğu söyledik. Vali de uygulamayı kaldırmayacağını, kendi talimatı olduğunu ve hiç kimseden talimat almadığını, buna uygun şekilde hareket etmemizi ifade etti. Bugün Nusaybin’de sokağa çıkma yasağının 5. günü. Şehirler arası yolun bu şekilde kesilmiş olması büyük bir garabet. Türkiyeyi yönetenler bunu hiçbir şekilde izah edemezler. Dolayısı ile biz bu konunu üzerine gideceğiz.” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler