HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nusaybin ve Tunceli'de; 3 şehit, 42 terörist yakalandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 asker ve 1 polis şehit oldu, 9 güvenlik görevlisi yaralandı. Tunceli’de ise çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu.

İlçede PKK'lı teröristlerce açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası ve kamu düzeninin yeniden tesis edilmesine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Atmaca-7 Operasyonu" sürüyor.

Müşterek operasyonda Yenişehir Mahallesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu bir asker olay yerinde şehit düştü, 10 güvenlik görevlisi yaralandı.

Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan bir polis memuru müdahaleye rağmen şehit oldu. Biri ağır yaralı olan 9 güvenlik görevlisinin tedavisi sürüyor.

TUNCELİ'DE BİR ŞEHİT

Tunceli’de, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, bir güvenlik görevlisi şehit oldu, bir güvenlik görevlisi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Ovacık ilçesi Kuşluca Jandarma Karakolu'ndan operasyona çıkan güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çatışma çıktı. Çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateşte, 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılardan biri olay yerinde şehit olurken, diğer yaralı askeri helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Çatışmanın sürdüğü bölgeye çok sayıda özel harekat timleri sevk edildi.

42 TERÖRİST TESLİM OLDU

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlar devam ederken, bugün 10'u kadın 42 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olanlar arasında yaralıların da bulunduğu belirtildi.

Önceki gün de 25 terörist teslim olmuştu. Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından, PKK'nın kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, bombalı tuzakların temizlenmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin 'Atmaca-1' operasyonları sürüyor.

İlçede bugüne kadar 437 PKK'lı etkisiz hale getirirken, 400 barikat kaldırıldı, 35 çukur kapatıldı, 1024 el yapımı patlayıcı imha edildi. Nusaybin'de önceki gün 25 PKK'lının teslim olmasının ardından güvenlik güçleri operasyonlarını Fırat ve Yenişehir mahallelerinde yoğunlaştırıldı. Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lılara sık sık 'teslim olun' çağrıları yapıldı.

Çağrılar üzerine Fırat ve Yenişehir mahallelerinde toplam 42 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. 10'u kadın olan bu teröristler arasında yaralıların da bulunduğu belirtildi.

Teslim olan PKK'lılarla ilgili çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler