HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O aile AK Parti önüde eylem yaptı

Irak'ta IŞİD üyesi diye gözaltına alınan şoförün ailesi, AK Parti önünde oturma eylemi yaptı

O aile AK Parti önüde eylem yaptı

ŞANLIURFA,(DHA)- KUZEY Irak'ta 2 ay önce peşmergelerin kontrolünde ruhsatında Hz. Muhammed'in hayatı ile IŞİD'in kullandığı bayrağa benzeyen figürlerin bulunduğu kart çıkınca IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla peşmergeler tarafından gözaltına alınan kamyon şoförü 30 yaşındaki İsa Albakan'ın ailesi Şanlıurfa'da AK Parti önünde oturma eylemi yaptı.

Suriye sınırındaki Akçakale İlçesi'nde yaşayan evli ve 4 çocuk babası İsa Albakan, iddiaya göre Ocak ayında kuşyemi yüklü kamyonla gittiği Kuzey Irak'ta peşmergeler tarafından kontrol noktasında durduruldu. Peşmergeler kontrol ettikleri kamyon ruhsatının arasında IŞİD’in kullandığı bayrağa benzeyen figürler ile Hz. Muhammedin hayatını anlatan kart bulunca İsa Albakan'ı IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. İsa Albakan'dan 2 aydır haber alamayan babası Mehmet Albakan, annesi Ulfa Albakan, eşi Zehra Albakan ve 4 çocuğu öğleden sonra AK Parti İl Başkanlığı önüne gelerek eylem yaptı. Ellerinde dövizlerle fotoğraflarını taşıdıkları İsa Albakan'ın bırakılmasını isteyen aile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Iraklı yetkililerle görüşmesini istedi.

Eşinin IŞİD ile bağlantısının bulunmadığını söyleyen Zehra Albakan, "Benim eşimin IŞİD’le hiçbir bağlantı yoktur. Irak’a sadece kuşyemi götürdü. Ruhsatında Hz. Muhammed’in hayatını anlatan bir kart ile IŞİD bayrağına benzeyen figürlerin bulunması üzerine tutuklandı. Kendisinden 2 aydır haber alamıyoruz. Allah rızası için sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bu konuya bir el atsın. O sizin evladınız. Türk vatandaşı ve hiçbir suçu yok. Bu işe el atın, sesimizi duyun. Sadece eşimin gelmesini istiyorum. Eşim ölümü sağ mı, onu dahi bilmiyoruz? Ben 4 çocuğumla birlikte ortada kaldım. Bize bu konuda sahip çıkılmasını istiyoruz" dedi.

Albakan ailesi, AK Parti İl Başkanlığı önünde bir süre oturma eylemi yapıp Akçakale'deki evlerine döndü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler