HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O çocukların ölüm nedeni tespit edilemedi

2 kız çocuğunu öldürdüğü ve 1 çocuğunu da tedavi gördüğü hastane odasında ağzını burnunu kapatarak öldürmeye çalıştığı iddiasıyla Fatma Hancı hakkında müebbet istendi.

Samsun'da hastalıklı doğan 2 kız çocuğunu öldürdüğü ve 1 çocuğunu da tedavi gördüğü hastane odasında ağzını burnunu kapatarak öldürmeye çalıştığı iddiasıyla Fatma Hancı hakkında 2 kez ömür boyu ve 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anne Hancı tarafından öldürüldüğü ileri sürülen 2 çocuğun Vezirköprü İlçesi'ndeki mezarları açılarak kesin ölüm nedenlerinin tespiti için otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildi. Gelen raporda ise çocukların ölüm nedeninin tespit edilemediği belirtildi.

26 yaşındaki Fatma ile 31 yaşındaki Arslan Hancı, 2007 yılında Antalya'nın Serik İlçesi'nde tanışarak evlenmek üzere Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ne kaçtı. Fatma Hancı, Vezirköprü İlçesi'ne bağlı Teberük Köyü'nde eşinin anne-babası, kardeşi Halil Hancı ve çocukları ile birlikte yaşamaya başladı. 2008 yılı Mayıs ayında çiftin 'Selma' adını verdikleri kızları dünyaya geldi. Aile, kalça çıkığı bulunması sebebi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdükleri çocuklarının, felç geçirdiğini ve bir daha yürüyemeyeceğini öğrendi.

2009 yılı Ekim ayında çiftin ikinci çocukları olan 'Özlem' dünyaya geldi. Ancak, bu çocukları da sağlık sorunları olduğu, ateş, öksürük ve morarma bulunduğu tespit edildi. Bir süre üniversite hastanesinde tedavi gören Özlem'e teşhis konulamadığı için aile alıp köylerine gitti.

2 ÇOCUĞUNU BOĞARAK ÖLDÜRDÜ İDDİASI

2009 yılı Ekim ayında Fatma Hancı iddiaya göre kızı Özlem beşikte uyuduğu sırada, ağzını ve burnunu eli ile yarım saat kadar kapattı. Hareketsiz kalınca da hiçbir şey olmamış gibi uyudu. Sabah uyandığında ise bağırarak ailenin diğer fertlerine haber verdi. Özlem'in öldüğünü anlayan aile herhangi bir doktor kontrolü yaptırmadan bebeği köy mezarlığında toprağa verdi.

İddiaya göre 2.5 yaşında olan ve yürüyemeyen Selma'yı da anne Fatma Hancı, televizyon izlerken ağzını ve burnunu eli ile kapatıp nefessiz bıraktı. Hakeretsiz sırt üstü düşünce de yine eşine haber verdi. Çift kızlarını ilçe devlet hastanesine götürdü. Doktorlar yaptıkları kontrollerde Selma'nın da öldüğünü söyleyince, o da köy mezarlığında toprağa verildi.

3'ÜNCÜDE KAMERALARA YAKALANDI

Çiftin 2012 yılı Temmuz ayında 'Özge' adını verdikleri kızları doğdu. Ancak, o da sağlık sorunları nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatırıldı. Kalbinde delik olduğu tespit edilen Özge'nin tedavisi sürerken, annesi ve babası yanında refekatçı olarak kalmaya başladı. 22 Ekim 2012 günü, kızının yanında tek başına kalan Fatma Hancı, iki eliyle bebeğin ağzını ve burnunu kapatması, odadaki güvenlik kameralarına saniye saniye takıldı. Hastane personelinin kameralardan olayı görmesi üzerine şikayette bulunulup gözaltına alınan Fatma Hancı, tutuklandı.

2 KEZ ÖMÜR BOYU VE 24 YILA KADAR HAPİSLE YARGILANACAK

Savcılık ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Hancı, 2 kızının hasta olduğu için kendiliğinden öldüğünü ileri sürdü. Özge'yi deöldürmeye çalışmadığını savunan sanık, "Çocuğuma teşhis konulmamıştı. Bir teşhis konulması için doktorlar gelir düşüncesi ile elimle ağzına bastırdım, düğmeye bastım ancak, kimse gelmedi. Daha sonra elimi ağzından çektim. Eşim yanıma gelince yaptıklarımı eşime anlattım" dedi. Arslan Hancı ise, eşinden şikayetçi olmadığını ve 2 çocuğunu öldürdüğüne ve birini de öldürmeye teşebbüs ettiğine inanmadığını söyledi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, Fatma Hancı'nin kızı Özge'yi öldürmeye teşebbüs suçundan 24 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması için Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açarken, 2 çocuğunu öldürmek suçundan olan dosyayı ise olay yeri olan Vezirköprü İlçesi'ne gönderdi. Vezirköprü'de açılan davada ise çifte cinayet suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile yargılanan sanığın iki dosyası birleştirildi. Dava, Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Şubat ayında görülecek.

ÇOCUKLARIN MEZARLARI AÇILDI

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının talebi üzerine iki küçük çocuğun mezarı açılarak cesetleri Ankara Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilerek kesin ölüm nedenlerinin tespit edilmesi istendi. Ancak çocukların kemiklerinde yapılan inceleme sonucunda ölüm sebepleri tespit edilemedi. Diğer taraftan Fatma Hancı, akli dengesinin araştırılması için Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

(DHA)

En Çok Aranan Haberler