HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O damada tahliye

Evli ve 5 çocuk babası olmasına rağmen arkadaşının nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırarak, eczacı kalfası 24 yaşındaki H.T. ile evlenen sahteci damat tahliye edildi.

O damada tahliye

Adana'da evli ve 5 çocuk babası olmasına rağmen arkadaşının nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırarak, eczacı kalfası 24 yaşındaki H.T. ile düğün yapıp, resmi nikahla evlendiği ortaya çıkınca tutuklanan 28 yaşındaki Ahmet Çiftçi, 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tahliye edildi.

Tıbbi malzemeler pazarlayan Ahmet Çiftçi, iddiaya göre yaklaşık 1 yıl önce iş için gittiği eczanede teknisyen olarak çalışan H.T.'ye gönlünü kaptırdı. Birkaç ziyaretin ardından Ahmet Çiftçi, genç kıza kendini İsmail Taş olarak tanıtarak arkadaşlık kurdu. Çiftçi, 4 ay süren arkadaşlığın ardından H.T.'ye evlenme teklifinde bulundu. Genç kızın teklifi kabul etmesi üzerine Çiftçi, bazı tanıdıklarını anne ve babası olarak tanıtıp, H.T.'yi ailesinden istedi. Ailenin de onayı üzerine, Ahmet Çiftçi ilaç alma bahanesiyle arkadaşı İsmail Taş'tan aldığı nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp işlemlerini yaptırdıktan sonra, genç kızla 15 Ocak 2014'te resmi nikah kıydırıp düğün yaptı. Ardından da H.T., hamile kaldı. İsmail Taş olarak bildiği eşinin Ahmet Çiftçi olduğunu öğrenen H.T., Ahmet Çiftçi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden Çiftçi, tutuklandı.'

EVLİ OLDUĞUNU BİLDİĞİNİ' İDDİA ETTİ

Ahmet Çiftçi 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Ahmet Çiftçi'den bir kız çocuk dünyaya getiren H.T.'de duruşmaya katılarak ifade verdi. H.T., İsmail Taş'ın kendisini aramadan önce Ahmet Çiftçi'nin geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleri kendisine itiraf ettiğini belirterek, "Ahmet sürekli borçları olduğunu söyleyerek benden para istiyordu. Bana gerçeği itiraf ettikten sonra kafasına sandalye de attım bardak da. Şikayetçi olmamam konusunda beni tehdit ediyordu" diye konuştu.

Tutuklu sanık Ahmet Çiftçi ise H.T.'nin durumu en başından bu yana bildiğini iddia ederek, "Benim evli ve 5 çocuğumun olduğunu biliyordu. Tahliyemi istiyorum" dedi. Mahkeme, Ahmet Çiftçi'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşma sonrası açıklama yapan H.T.'nin avukatı Ferhat Pamuk ise doğan çocuğun İsmail Taş adına nüfusa kaydedileceğini, Çiftçi hakkındaki davanın sonuçlanmasının ardından da evliliğin iptali için dava açacaklarını söyledi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler