HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oda başkanları: 'Dershanelerin zararını değil faydasını görüyoruz'

Mardin Kızıltepe'de faaliyet gösteren odalar ortak basın açıklaması yaparak dershanelerin kapatılmasına karşı olduklarını bildirdi.

Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan basın açıklamasına; Ticaret ve Sanayiciler Odası Başkanı Mahmut Dündar, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bedran Şahin, Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İsa Tunç katıldı.

Odalar adına açıklamayı Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar yaptı. Milli Eğitim okullarında çocukların yeteri kadar eğitim almadığını belirten Dündar, bu açığın dershaneler ile kapatıldığını belirtti. Dündar, "Dershaneler kapatılmaya çalışılıyor. Odalar ve sivil toplum kuruluşları olarak biz buna karşıyız. Bölge olarak bizim çok eksiklerimiz var. Dershanelerin bölgemiz için faydası var zararı yok. Etüt merkezlerinin kapatılmasına da karşıyız. Bunlar çocuklarımız için faydalı kurumlar. Her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarımız varsa da çocuklarımız istediği eğitimi alamıyor. Ama dershanelerde eğitimin faydasını görüyoruz. Zararını görmüyoruz. Bizim yetkililerden ricamız bunların kapatılmasının zamanı değil, başka şeylerle uğraşsınlar. Yani şu anda bölgemizde memleketimizde bu barış süreci varken, bununla uğraşılıyorsa bu bir yanlıştır. Bunlardan daha önemli konular var, bu konuyla ilgilenmek yanlıştır." ifadelerini kullandı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler