HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Odatv davasında suçlanan gazetecilere destek

Oda Tv davasında aralarında Soner Yalçın, Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın da bulunduğu 5’i tutuklu 13 sanığa Gazetecilere Özgürlük Platformu ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu’ndan destek.

Gazeteciler Soner Yalçın, Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın sanık olarak yargılandığı Odatv davasının 13. duruşması görülmeye başlandı. Duruşmaya verilen öğle arasının ardından Gazetecilere Özgürlük Platformu Başkanı Kadri Gürsel ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu başkanı Arne König basın açıklaması yaptı.

Bugün Türkiye’de sadece gazeteciler değil gazetecilik mesleği de zincire vurulmuştur diyen Kadri Gürsel İki yıla aşkın bir süreden beri devam eden Oda tv davası, gazetecileri teröristlikle suçlamakla birlikte, bu ağır iddiayı dayanak sağlayacak en ufak bir kanıt bile ortaya koymadı. Buna karşılık sanıkların mahkeme heyetine sundukları ve iddiaları çürüten her kanıt görmezden gelindi” dedi.

Mahkemenin belirlediği bilirkişinin, bilgisayarlarda virüse rastlandığını belirten raporu ciddiye alınmadı diyen Gürsel “ Biz gazeteciler olarak, bu davanın Türkiye’de basının susturulma sürecinin bir adımı olduğunu biliyoruz. Meslektaşlarımızın demir parmaklıklar arkasında, hücrelerde tutulmalarının amacının bütün gazetecilere gözdağı vermek olduğunu da biliyoruz. Cezaevlerindeki gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır” şeklinde konuştu.

Gazetecilere Özgürlük Platformu Başkanı Kadri Gürsel’den ardından açıklamalarda bulunan Avrupa Gazeteciler Federasyonu başkanı Arne König ise “Türkiye mahkemelerinde maalesef her zaman üzücü olaylar nedeniyle bir araya geliyoruz. Biz Avrupa'da Türkiye'nin basın özgürlüğü konusunda yeterli baskıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin de bu anlamda Avrupa kamuoyunda oluşan durumu görmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bur da ki medya ilgisinden son derece memnunuz. Biz Avrupalı gazeteciler olarak, Türkiye'deki bu durumun değişmesi için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

İHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler